Sera

Sera, eli virallisesti Saruskan Golden Faith. Lapsuuden kodin collien kuolemasta oli viitisen vuotta kun päätin, että lassieton koti on onneton. Niinpä otin yhteyttä Orimattilaan kasvattaja-Sariin, joka kertoi, että keväällä astutetaan Misty. Odotus oli pitkä, mutta sitä helpotti vaihto-opiskeluni Sveitsissä. Ei nääs ollut niin paljon aikaa pohtia tulevaa pentua, kun elämää vauhdittivat erinäiset vaihto-opiskelijan velvollisuudet ja "velvollisuudet". Pennut syntyivätkin 14.6.2007, ja Sari laittoi mulle heti tekstarin. Neljä narttua - jee, mullekin riittäisi varmasti yksi! 
Sepsu ihan vauvana. Kesä 2007.


Palasin Suomeen heinäkuuksi, ja elokuun alussa lähdettiinkin sitten Seraa kotiin hakemaan. Ensimmäiset 25 kilometriä Sera huusi kurkku suorana, ja mietin, että voiskohan sen vielä palauttaa... Äitini istui Sepsun kanssa takapenkillä ja silitteli pentua, minä ajoin. Ehkäpä tämän vuoksi Sera rrrrrrakastaa äiskää ihan mielettömästi! Kun se kuuleekin sanan "äiti", se heiluttaa häntää ja tuijottaa ovea. Siksi meillä puhutaan äidistä salanimillä. Kuten esim muzi. Tai mama. Tai puhutaan jopa kielillä. Enkkua/saksaa Sera ei ole vielä oppinut, vaikka monta muuta asiaa osaakin. Kuten pianon soittamisen, minkä se muuten opetteli ihan itse! On se viisas! 



Sera kesällä 2008 (1v)
Harrastuskaverina Sera on aloittelijalle maailman paras. Saa tehdä virheitä, eikä se haittaa. Sera korjaa ne kyllä. Agilityssä olin ihan aloittelija,  ja näin pitkällä ollaan jo! Ei siihen pelkästään ihmisen taidot riitä, koirassakin pitää olla potentiaalia. Vauhtia meillä ei ihan hirveesti ole, mutta laatu on tasaisen hyvää. Vaikka Sera on maailman kaunein collie, näyttelyistä se on saanut vain EH:ta, joten missikisoissa meitä ei todennäköisesti enää näe, ellei sitten veteraaniluokassa. Katsotaan!
Uimassa elokuussa 2012


Sera on maailman kultaisin koira, jota ei korvaa kukaan eikä mikään! Paras kaveri, joka ymmärtää puhetta ja aina ei edes puhetta tarvita. Nenu työntyy aamulla kainaloon ja tyrkkää käden edestä - "moi, ai oot hereillä, kiva! Anna pusu!". 

"Sera"
Saruskan Golden Faith
s. 14.6.2007
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Selkä kuvattu epävirallisesti kolme kertaa (2009, 2012, 2014), viimeisellä kerralla löydöksenä ylimääräinen lannenikama (LTV4?). Ei virallista lausuntoa.


Seran agivideoita:

Ei kommentteja: