tiistai 11. huhtikuuta 2017

Kahden koiran Kouvola

Mulla on taas ollut ongelmia iPhonen Youtube-latauksen kanssa, ja olenkin saanut nyt hirrrrveellä vaivalla ja työllä vasta kaksi viime viikonlopun agilityvideota Youtubeen. Nape ja Yrsa kisasivat siis Kouvolassa kumpainenkin neljän radan verran. Kouvolan kisathan olivat Y-U:n ihka ekat kolmosluokan kisat, mutta aika kivasti se aloitti kolmosten kisauransa: kahdelta ekalta radalta vitoset (sijoitukset 1 ja 2, eli ihan läpijuostavia radat ei olleet), C-radalta NOLLA (!!) ja vikalta radalta väsynyt HYL. Yrsa oli seitsemäs lähtijä, ja otin sen ulos autosta aina suurin piirtein kolmannen-neljännen lähtijän kohdalla. Vikalla radalla ajanotto hajosi toisen/kolmannen lähtijän kohdalla, ja kellon korjausta jouduttiin odottelemaan melkein 10 minuuttia. Heittelin vähän Yrsalle palloa ja kävelytin sitä, mutta se ehti purkaa energiansa odotellessa. En uskaltanut viedä sitä takaisin autoonkaan, sillä kello olisi kuitenkin korjattu juuri sillä hetkellä kun olisin saanut Yrsan autoon. Niinpä rata oli aikamoista hösellystä varsinkin kepeillä, eikä loppusuorakaan sujunut, vaikka Y-U on perinteisesti ollut hyvä etenijä loppusuorilla. 

Nolla oli kuitenkin kiva yllätys (ja hienot oli vitskaradatkin - rimat olivat arviointivirheitä), vaikka Yrsa kulkikin neljä sekuntia hitaammin kuin Nape (ja kahdeksan sekuntia hitaammin kuin voittaja). Ehkä se vauhti kasvaa kokemuksen myötä, ja kun minä uskallan ohjata Yrsaa kiihdyttävämmin. Kyllä se kuitenkin joka radalla yli neljää metriä sekunnissa kulki, joten ei se ihan hidas lahnakaan ole onneksi! Palkinnot olivat muuten aika kivat: muumimuki, jossa Kouvolan lakritsaa ja koiralle herkkua. Tässä Y-U:n nolla ja vitonen: 


Niin, Nape-possuhan teki 3xHYL ja vitosen. Possu mikä possu, kyllä oli taas lennokasta menoa sen kanssa! Seuraavat kisat molemmilla onkin ihan parin päivän päästä. Saa nähdä montako rimaa Nape tiputtaa tänä pääsiäisenä - vuosi sitten lukema taisi olla kakskytjotain... 


Ei kommentteja: