torstai 25. huhtikuuta 2013

Anteeks!

Oon ollu tosi laiska päivittäjä. Siitä tuo anteekspyyntö. Eipä kyllä hirveenkauheenkamalasti oo päivitettävää kyllä ollutkaan: yhdet kisat, tokokurssin alotus ja treenejä. Ja että on kevät, mutta se on varmaan tullut selväks ihan ilman tätäkin blogia! 

Mutta aloitetaanpas niistä kisoista! Käytiin Helin ja Puhin kanssa Varkaudessa kisaamassa 14.4. Meillä olikin koiria jokaisessa tasoluokassa, kun Nasta kisasi ykkösissä, Puhi kakkosissa ja Sera kolmosissa. Oli oikein kunnon maratonmatka! En kyllä ilmottanu Seraa kuin kahdelle radalle (kolmosille olis ollut kolme rataa), joten päästiin ihan ihmisten aikoihin pois sieltä. 

Napetti kisasi toisissa kisoissaan jo selkeesti paremmin kuin pääsiäisenä. Tilanne oli jo tutumpi, vaikkakin A-radalla tuli vielä kokemattomuusvirheitä, kuten A:n ohitus ja puomin ylösmenolla hidastelu. Noitahan se ei siis tee kotihallissa, mutta siellähän se joka viikko ainakin kerran aksaa! Tuo ensimmäinen rata oli myös kovin hidas, johtuen ohituksista ja muista virheistä, joita kertyikin 20 pisteen verran. Yliaikaa tuli vähän. Toisella radalla Nasta kuitenkin näytti, mistä colliet on kotosin, ja vaikka virhepisteitä tulikin 15 (kaksi rimaa ja muurin ohitus), oli rata tosi sujuva ja kiva. Ihanneaikakin alittui lähes kymmenellä sekunnilla ja Napetin nopeudeksi mitattiin 3,85 m/s muurin ohituksesta ja puomin varmistelusta huolimatta. Napesta kasvaa siis varmastikin nopee agikoira, kivaa :) Vaan pohja-ajanpa vetäisi serkkupoika Late: agilityradalla 4,52 m/s!! Hurjaa! Hyppärillä tuo vauhti olis jo kova, mutta että agiradallakin! Hyvä Late! Hovikuvaajallani Helillä oli kameran kanssa erimielisyyksiä, joten kuvatuksi tuli vain B-rata. 

Tässä tuo rata. A:lla Nasta ei pysähdykään 2on2offiin, vaan tuli läpi, mitä me molemmat jäätiin vähän ihmettelemään. Olin vähän hoo moilasena kun meillä pitäs kyllä jäädä kontaktille, mutta tuomari sanoi, että sulkee kisasta ulos jos korjaa kontaktit. En sit uskaltanu korjata ja lähdin epävarmana eteenpäin ja samantienhän Nasta ohitti muurin. Sama tuomari oli myös Lieksassa viime keväänä (vai syksynä?!), ja siellä sanoi saman. Ja sillonkin ihmeteltiin, mutta hänen linjansa on tuollainen, ja näin olkoon. Soisin kyllä itse, että ykkösluokassa sais vielä korjata kontaktit, jos koira tekee väärin. Mutta ymmärrän kyllä tuomarinkin pointin; kisaamaan kun ollaan tultu, niin pitäs osata esteet niin hyvin ettei korjattavaa jää. Mutta silti. Ykkösluokassa! 

Sepåtti oli keränny energiaa Caravellen takaboxissa ja oikein tihkui intoa kun pääsi iltapäivällä aksaamaan! Ekalla radalla saatiinkin ajaksi -1,04 (ehkä?) ja etenemäksi laskin 3,7 m/s! Hurja Sepsu! Mutta tottakai siellä sitten tuli virheitä, nimittäin puomin alastulolta. Voi perse! Toisella radalla varmistin puomin alastulon oikein kunnolla, mutta yksi rima tippui. A:n alastulo oli siinä ja siinä, mutta osui ne etutohvelit siihen kontaktille. Oon kyllä ollu tosi huono kontaktiopettaja Seralle! Mutta annettakoon se mulle anteeks, Sera on miun ihka ensimmäinen agilitykoira.

Tää toinen rata oli myös hitaampi ja yliaikaahan siitä tuli. Kepit oli kyllä niin kauheen hitaat! Ja toisesta putkesta tullessaan Sera vähän kompuroi, ressukka! Oltais kyllä saatettu keretä ihanneaikaan jos ihan lopussa ei olis tapahtunu sellasta pientä "oi putki! meen sinne" -ajattelua seran puolelta ja huonoa ohjausvalintaa miun puolelta. Vaikka sanon kyllä "SERA!" kun käännyn, mutta Sepsu selkeesti on bongannu putken. Mutta kilttinä tyttönä tulee kuitenkin miun ohjaukseen. Ihana Sepetti. Serankin radoista vain toinen saatiin kuvattua, juuri tuo viimeinen. Tässäpä se.

Agilityrintamalle ei hirveesti muuta kuulu, treeneissä on käyty ja Seralla on kisat viikon päästä lauantaina. Nasta pääsee kisaamaan vasta Mikkeliin 11.5. ja Kuopioon 18.5., molempiin kolmen radan verran. Sera kisaa myös molemmissa, tosin aina päivää myöhemmin kuin Nape, kolmosluokassa kun viipottaa.

Nastan kanssa ollaan tokon jatkokurssilla ja hyvää varmasti tekee molemmille. Ongelmia on noutokapulan kanssa, jota Nasta mieluummin kuopii tassullaan kun edes ajattelee sen kattomista/nenällä koskemista/suuhun ottamista, ja liikkeestä istumisen kanssa, koska Nasta ei osaa "istu"-käskyä. Kas kun sitä ei oo opetettu! Lisäksi jos joku hallissa leikkii (varsinkin yks ihana kääpiöpinseri!), niin sehän ei Nastan mielestä sovi, vaan se koira pitää vaientaa! Yritti viimeks vinkuhaukkuen päästä sen luo leikkimään/kimppuun, sitähän en tiiä että kumpaan, onneks oli hihnassa. Kuumuu. Näin myös tänään näyttelytreeneissä, jotka järkättiin collieporukalla. Edessä juoksevaa yritti ekalla kierroksella haukkua (ja myös siinä pari kertaa onnistui), mutta toisella sanoi vaaan "yyynnnnhhhh!!!" ja kolmannella ei enää mitään kun kiinnitin huomion heti jos huomio kiinnittyi edellä juoksevaan. Paha vaan, että ilmeisesti on kauniimpaa kun koira juoksee vapaasti ja kattoo eteenpäin. Mulla kuuluu sellasia "krhm!" "nape!" ja "köh!" -ääniä välillä ja toki Nasta kääntyy kattomaan. No, jos myö muutama missikisa käydään. Kesälle on suunnitteilla yhet, EloKarelia nimittäin.

Tokosta tulee aina läksyä, mutta en muista mitä. Noutokapulaa pitäs naksutella, tai oikeestaan siihen vilkasemista. Ja opettaa varmaankin se istuminen. Agilityssa jatketaan samaan malliin ja näyttelyä vois treenata niin, että elokuussa se sit siellä näyttelyssä onnistus suht kivuttomasti. Ei siis suuria suunnitelmia! 

Ainiin, vielä yks juttu! Koirat on saaneet uuden auton! Niillä on nyt allansa VW Caddy, jolla mie kuskaan niitä joka paikkaan. Ens viikolla pitäs vielä valmistua mittatilauksena tehdyn (helvetin kalliin) häkin, joten sitten on koirilla luxusoltavat. Ja kuulkaa, ilmastointi on! Sillä me sitten Veeran kanssa ajetaan taas hengenvaarallinen matka Länsi-Suomeen collieleirille ja takasin!

Ei kommentteja: