keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Rahahanat pysyvät kiinni - SORRY!

Olen pahoillani. Kukaan lukijoista ei saa itselleen lupaamaani tuhatta euroa, koska me nyt Seran kanssa ihan ei voitettu kultaa agilityn SM-kisoissa. Aika lähellä se kuitenkin oli. Uskotteko?! 

Aloitetaan siis sunnuntain yksilökisasta: karsintaradalle startattiin ekan rataantutustumisryhmän toisiksi viimeisinä. Se sopi meille hyvin, en olisi ehkä kestänyt odotella koko päivää omaa vuoroani tuollaisissa kisoissa. No niinhän siinä heti tuli todettua, että salamaponi ei kulje ihan täysillä, ja tiputtipa yhden rimankin heti alkajaisiksi. Se kyllä ehkä johtui ihan minusta, kun olin liian lähellä rimaa itse. Takaakierto-ongelma nousi taas esille ja Serahan tunki läpi työnnöstä. No ei se mitään! Jatkettiin iloisesti matkaa ja melkein loppuun asti päästiin kunnialla, kunnes mummi teki jotain, mitä se ikinä koskaan milloinkaan ennen ei ole keksinyt tehdä: se pysähtyi kesken radan, jäi haistelemaan ja tuijottelemaan katsomoon eikä reagoinut vaativiin pyyntöihini jatkaa rataa. Mitä ihmettä?! Kyllä nauratti! Jotain muuta olisi ehkä saattanut v*tuttaa, mutta koska kyseessä on miun mummikoira, jonka ei koskaan pitänyt ehtiä ihanneaikaan edes ykkösluokassa, oli se miun mielestä vain hassua. Vähän ehkä noloa, hölmöillä nyt noin aloittelijamaisesti arvokisoissa, mutta pääosin hassua. Sallittakoon kuitenkin pieni hölmöily mummolle, sehän oli juuri edellisenä päivänä täyttänyt seitsemän vuotta, onhan se jo aika vanhan lassien ikä. 

No, koska radalta tuli HYL, ei meidän matka jatkunut sen pidempään. Ensi vuonna sitten Napetin kanssa - jos ehditään saada nollat kasaan, tai ehkä mumminkin, jos se niissä harvoissa kisoissa, joihin se mukaan otetaan, saa nollat kasaan. Miksipä ei. Tässä mummin rata ja lopussa tuo hieno dementiakohtaus:


Lauantaina joukkuekisassa Nape starttasi meidän joukkueen toisena koirakkona. Ensimmäisenä startanneet Maria ja Beijo tekivät hienon radan, jolta tuli tulokseksi 15 vp. Ensimmäistä kertaa ikinä mulla oli startatessa Nastan kanssa rauhallinen ja hyvä fiilis. Se enteili hyvää, sillä tehtiin ikinä paras rata. Vaikka tulos olikin sama kuin Beijolla, 15 vp (kaksi rimaa ja muurin palikat), oli meno just eikä melkein kohdillaan. En edes huomannut pudonneita rimoja, vain tuon muurin palikan, ja asenne oli kohdillaan. Loppusuoralla jäin tosi pahasti jälkeen, koska mulla ei ole lihaksia jaloissa (tai siis yhtään missään), mutta Nape yllätti miut tekemällä maailman parhaan etenemisen! Meidän jälkeen starttasivat vielä Iita ja Kiri sekä Veera ja Late. Kirin tulos oli 5 ja Late teki hylätyn radan. Noilla tuloksilla meidän joukkue tuli sijalle 32. Joukkueita makseissa oli 81, eli aika hyvin meidän aloittelijajoukkueelta! Meistähän kolme koirakkoa on aloittaneet koko yhteisen kisauransa reilun vuoden sisällä ja kaikki ollaan noustu kolmosiin vuoden sisällä. Eli nuori ja kokematon maksijoukkue oli meillä kasassa. Ensi vuonna ollaan sitten kärkijoukkoja hätyyttelemässä ;) Tuossa vielä Nastan osuus. 


Meidän seuran minijoukkue sen sijaan teki melkoisen urotyön: kolme koirakkoa teki radalla nollan ja näin ollen PoKSin minijoukkue sijoittui sijalle SM 4!!! VAU! Itkuhan siinä pääsi kun Maiju ja Rommel viimeisenä koirakkona sijalta kuusi lähtivät radalle ja tulivat maaliin nollalla! Koko PoKSin porukka oli ihan hurmiossa ja onnenkyyneleitä vuodatettiin hetken aikaa. Maiju saa ison kiitoksen rautaisista hermoistaan ja Rommel kuuntelutaidoistaan. Ja tietenkin myös koko minijoukkue! Siihen muuten kuului yksi mäyräkoira, eipä ole usein nähty mäykkyä agilityn SM-kisoissa, vai mitä?!  

Marian isä napsi kuviakin, tässä pari otosta Nastasta. Paitsi ekassa näkyy myös minä ja miun kiva kaksoisleuka! Loppuja kuvia en ole vielä saanut, pitää käydä hakemassa Marian koneelta joskus kun ehdin. Siellä on lisää kuvia Nastasta ja sen lisäksi Serasta radalla sekä meidän posetuskuvat sekä yksin että yhdessä joukkueen kanssa. Juhannuksen viettoon lähdetään Mikkelin suuntaan. Nyt pidetäänkin siis pieni tauko treenaamisessa ja kisaamisessa. Mutta tosi pieni vain, seuraavat kisat on suunniteltu jo heinäkuun ensimmäiselle viikonlopulle, kuten myös valmennus ACElla. Luonnetestikin on Nastalle varattuna elokuulle, kuten myös missikisat Kuopiossa. Kaikki olis valmista sitten esim syyskuussa juoksun alkamiseen. PLEASE odota sinne asti ettei tarvitse perua luonnetestiä. Sitten ehkä olis aika niille pennuille. 

Ei kommentteja: