maanantai 1. syyskuuta 2014

Maakuntamatkailua

Käytiin lauantaina Lieksassa kisaamassa - Seralle oli yksi rata ja Nastalle kolme. Tuomarina oli Anne Savioja, jonka radoilla Sera harvoin pääsee ihanneaikaan. Hilkulla oli nytkin, sillä ihanneaika alittui vain -0,10 sekunnilla. Tosin vitonen siltä radalta tuli, kun huitaisin Seran hypylle ja rima tippui. Mutta kontaktit, ah, ne otettiin niin hienosti! Oonko vihdoin löytänyt tavan ohjata mummelia kontakteilla?! Nyt kun kirjoitin näin, se ei varmasti ota kontakteja seuraavissa kisoissa...

Mummi aksaa (5 vp)

Napetilla ei ollut ihan yhtä sujuvia ratoja kuin viikko sitten, mutta oon ihan tyytyväinen ratoihin. Alan vihdoin olla samalla kiertoradalla tuon koiran kanssa, vaikka vähän hidas sen vauhtiin oonkin. Jäin jokaisella radalla melko pahasti jälkeen, Annen radoilla kun tunnetusti on joku kiemura, jonka jälkeen pitäisi paahtaa menemään, mutta kun koira meni jo. Kun ei ole papua jaloissa, niin ei ole, eikä silloin ehdi! Pitäs ehkä tehdä asialle jotain, mutta mieluummin opetan koiran irtoamaan - jos jaksan. Eli jos meille ei tämän lajin parissa menestystä irtoa, voin syyttää vain omaa laiskuuttani. Jos jaksan! 

A-rata 20 vp

B-rata 10 vp (kaikki rimat pysyi ylhäällä!! Toinen virhe saatiin puomin alastulolta: Nasta tuli tosi alas, ja menin itse katsomaan onko se kontaktilla. Jos olisi tullut läpi, olisin vienyt pois radalta. Napella kuitenkin oli toinen takatassu kontaktilla, mutta tuomari tulkitsi asian niin, että koska tarkastin koiran kontaktin, se ei ollut siellä ja antoi vitosen. Buu!)

C-rata 15 vp

Nyt pidetään aksakisoista viikon loma, ja kisataan seuraavan kerran omissa kisoissa, piirinmestaruuksissa. Serakin pääsee kaksi rataa huristelemaan, Nape viisi. Sera kisaa siis vain piirinmestiksissä lauantaina ja saa levätä sunnuntain. Siitä valitettavasti huomaa kisojen jälkeen, että se on "jo" yli seitsemän. Esimerkiksi eilinen kaupunkikävely oli sille aika raskas, ja nyt se on aloittanut myös ranteiden nuolemisen joskus aksan jälkeen. Mummi saa jäädä vähemmälle käytölle, eli tosiaan sille puolikkaalle eläkkeelle. Kisailen sen kanssa vähän, ja jos Nasta koskaan tekee juoksut, niin varmaankin Napen äitiysloman ajan Sera saa olla enemmän kisakaverina. Mutta jos pentuloma tulee nyt talvella, niin silloinhan meidän kisakalenterissa ei ole kisoja kuitenkaan, joten kaikki ollaan sitten lomalla aksasta, tai ainakin kisoista. Nyt olis kyllä aksakuume. 

Talvella ehkä (toivottavasti) iskee taas toko-/tottiskuume, sillä oon päättänyt miun ja Napen pk-lajin. Se on viesti! Jaakko ei kuulemma lähde mihinkään kisoihin kaveriksi (MIKSEI?!), joten päätin, että Päivi on miun ja Napen viestipari. Miun pitää kuulemma saada tottis kuntoon, sitä voin kuulemma treenata ilman Päiviäkin... Kauhee käskyttäjä tuo viestiparini! Mutta ihan tottahan se puhuu, ois tässä aika paljon työnsarkaa ennen viestikoetta; joku BH, tottis kaikkine noutoineen, esineruutu... Tollasia pikkujuttuja! Pyh! Mutta nyt on kuitenkin vasta ihka ensimmäinen päivä syyskuuta, talveen on vielä ikuisuus ja Päivikin sanoi, että parhaat pk-koirat ei oo kolmevuotiaita. Vaan kokeneita ja vähän vanhempia, joten sitä kokemusta ja ikää myökin tässä vaan odotellaan... ;) 

Ei kommentteja: