keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kotiläksyjä

Käytiin Nastan kanssa sunnuntaina aluevalmennuksessa. Teemana oli estevarmuus, jota testattiin muutamalla erilaisella radanpätkällä. Ensin kahdella erilaisella pätkällä testattiin puomia mm. sivuttaisirtoamisella, taaksejäämisellä ja vedättämisellä. Nasta osaa puomin kontaktin kyllä ihan hienosti. Vähän pitää treenata taaksejäämistä, tai lähinnä sitä, että koira osaa mennä suoraan vaikka itse jäisin taakse. Samoin hämyvapautuksia lähinnä liikkeellä, sillä Nasta meinaa helposti lähteä liikkeen mukaan. 


Seuraavaksi testattiin keinun varmuutta. Sanoin aluksi, että nyt nähdään hienoja lentokeinuja, mutta aika nätisti Nape otti keinut. Itse olin vähän hukassa kuvioiden suhteen, kun en ehtinyt sisäistää kaikkea. Kovaa hommaa tuo valmentautuminen! Keinulle sama kuin puomille, eli taaksejääntitreeniä, sivuttaisirtoamista etupalkalla ja ehkäpä nyt sitten se 4on, koska Nape on aika pieni ja keponen.


Ruokatauon (=pähkinöitä, rusinoita ja suklaata, mikä ravitseva lounas kahdeksan tunnin treenipäivään!) jälkeen vuorossa oli keppi- ja pöytä(!!)treeni. Kepithän Nape osaa hienosti, mutta niin vain tuli virhe persjätössä kepeille. Koko ajan jankkasi viimeistä väliä, tai siis jätti sen suorittamatta. Kävin sitten siitä sisuuntuneena hallilla heti maanantaina treenaamassa keppien persjätön ja puominkin etupalkalla nyt sitten samalla. 

Mutta niin. Siis pöytä. Tuo kummallinen, neliskulmainen este agilityradalla. Sitä estettä Nasta on ehkä, huom. ehkä tehnyt kun aloitettiin agilityyn tutustuminen. Siis vuonna 2012. En edes tiennyt, onko meillä pöytäkäskyä. No nyt on! Se on pöytäodota. Ihan hyvin Nasta sen kässäsi, kun pari kertaa palkkasin pöydälle. 


Viimeisenä treenattiin vielä okserit (kaikki hypyt radalla oksereita!) ja A, joilla meillä ei kummempia vaikeuksia ollutkaan. Näistä ei ole videota, kun maksien aikaan (oltiin vikana) muut olivat jo häipyneet paikalta. Ihmisnuolta sopisi treenata ja mielellään niin, että ihminen siirtyisi ajoissa pois alta! Tässä vielä omatoimitreenipätkät maanantailta, joilla treenasin siis persjättöjä ja niistoja kepeille ja puomille sitä etupalkalla taaksejäämistä.


Yrsakin treenasi pikkuriikkisen hallilla maanantaina. Otin sen autosta, vein halliin ja heitin tennispallon. Yrsa taitaakin olla pallotyttöjä. Ja mitenhän monta kymmentä euroa minä olen erinäisiin leluihin käyttänyt, että saisin sen leikkimään? Eikö ole tullut mieleeni kokeilla tuota nuhjuista tennispalloa tuolta auton lattialta? No eipä ole tullut mieleen. Otin vain kerran pallon kanssa, ja sitten vaihdoin palkkaa. Superpalkkaan. Nimittäin Pedigree-märkäruokaan! Kyllähän se sen avulla kulki ihan mukavasti. Vielä opetellaan vauhtia ja tekemistä, mutta ehkä tuossa märkäruoassa on avaimet Yrsan tekemiseen. 


Nyt koirat saavat hieman levätä, sillä ihmisosasto lähtee pienelle matkalle. Heti reissun jälkeen luvassa on eka TopTeam-leiri, jolle siis osallistumme Nastan kanssa kuunteluoppilaina. Jos hyvin käy niin päästään ehkä jotain tekemäänkin. Toivotaan niin!

Ei kommentteja: