perjantai 2. lokakuuta 2015

Yrsan viikko

Yrsa on päässyt tällä viikolla valokeilaan. Keskiviikkona skipattiin omat treenit ja lähdettiin Katin & mäykkyjen kanssa naapuriseuran hallille mölleihin. Yrsa osallistui putkiluokkaan, jossa oli 11 estettä. Palkkasin välissä, ettei pätkästä tulisi liian pitkää. Yrsa osasi tosi hienosti kaikki putket! Yhdelle ohjasin huonosti, joten siitä kielto. Lähdöstä myös meinasi varastaa, mutta mehän opetellaan vasta näitä kisa-asioita. Tällä hetkellä Yrsa on vähän hassun muotoinen; se on lähes Nastan korkuinen (Nape 53 cm, Yrsa siis edelleen pienempi), mutta sen runko on selkeästi lyhyempi! Se meneekin tässä vaiheessa kasvukautta sellaista ponilaukkaa. Toivottavasti korjaantuu kasvun myötä! Oltiin muuten toista kertaa Yrsan kanssa tuossa hallissa, ja ekaa kertaa tehtiin siellä mitään esteitä. Siis putkia. Eipä haitannut Yrsa Pippuria ollenkaan. Leikkimään se ei oikein malttanut ruveta tuolla, joten jätin suosiolla lelun Katille (joka kuvasi tämän ja lähti hyväuskoisena mukaan - luullen että selvitään parissa tunnissa, kiitos!) ja palkkasin nameilla. 
Videolta katsottuna Yrsa näytti vähän hitaalta, mutta voi johtua tuosta kasvun vaiheestakin ja uudesta hallista. En myöskään oikein tajunnut sytytellä sitä mitenkään touhuun mukaan. Otettiin sitten tänään pihassa hetsaamista putkelle. Ensin lelupalkalla ja sitten namilla. Vaikka tuo alla oleva video on nopeutettu, niin siitä tarkkasilmäiset huomaavat, että namilla motivaatio ja vauhti on huomattavasti parempi. Eihän se huono ole, jos koira palkkautuu ennemmin namista, eihän?! Onhan tämä vain minun päässäni? Helpompaahan toki on, jos pentu repisi lelua raivokkaasti niinkuin Nasta tekee. Mutta se ei ole Nasta, vaan sen lapsi, oma persoonansa, joka tekee eri tavalla. Viikko sitten Lappeenrannassa eräs nainen kehui Nastaa maasta taivaisiin ja oli sitä mieltä, että se on kyllä huippuyksilö. Sanoin sitten hänelle, että niin, näin huikeen koiran saa varmaan vain kerran elämässään, ja mulla se on nyt tässä. Täytyy opetella Yrsaa enemmän ja nauttia Nastasta <3.
Nastalla on sunnuntaina valmennus. En ehkä olekaan maininnut, mutta me ollaan Napen kanssa tällaisessa aluevalmennusringissä, voisikohan nyt sanoa, että Savo-Karjalan aluevalmennusringissä. Jäseniä on Joensuusta, Savonlinnasta, Kuopiosta ja Imatralta. Olikohan muualtakin, en muista. Valmentajana meillä toimii Lukkarisen Mari. Nyt sunnuntaina valmennus on täällä Joensuussa, muutaman viikon päästä Imatralla. Toivottavasti saadaan avaimia onnistumisiin! Kyllähän meillä jo ihan hyvin menee, mutta olispa kivaa jos menisi huikeen huipusti!

Ei kommentteja: