perjantai 20. toukokuuta 2016

Ohopsis!

Mitenkäs se nyt tällä tavalla on jäänyt, tämän blogin kirjoittaminen? Ei olla kyllä hirveästi tehty mitään, parit kisat on juostu ja Yrsa on harjoitellut aksajuttuja. Aika vähän kyllä sekin, sillä minä olin kipeänä lähes kolme viikkoa, josta yhden kokonaan kuumeessa. Nasta kerkesi vähän lihoakin siinä tauon aikana, kun tokihan se sai saman verran ruokaa kuin ennenkin. Vaikka Jaakko lenkitti koiria lähes normaalisti (siis lähes yhtä paljon kuin minä), jäi kaikki extra-aktiviteetti eli agility ja pihapuuhailut pois ja läskiä kertyi. Ei nyt hirmuisesti, mutta sellainen pikku kerros. 

Nasta on huhtikuun lopun jälkeen käynyt itse asiassa vain yhdet kisat, viikko sitten Kuopiossa. Ei jäänyt jälkipolville tuloskerrottavaa, vaikka eka ja vikakin rata ihan kivasti sujuivat. Varsinkin ekaan rataan olin tosi tyytyväinen. Se oli sujuva. Keskimmäisellä radalla Nastaan iski höyrypää ja se tiputteli rimoja minkä ehti! Lähdettiin sitten kesken pois. 

Tämä on vika rata, tulos 5 vaikka tuomari nostaa kättä kolmesti.A-rata, vitonen myös. 


Nasta pääsi osteopaatille tiistaina, joten jätettiin sitten treenit väliin. Jerry Ketola oli käymässä Joensuussa ja saatiin aika nyt hänelle, kun viimeksi jäätiin jonoon. Tilanne ei ollut ollenkaan huono; oikeassa rintalihaksessa oli vähän jäykkyyttä, ja koko koirassa oli lievänä tokokoiran tyypillinen tila: vasen kylkikaari oli pulleampi, mikä johtuu seurausasennosta. Sitä vähän auottiin ja saatiin jumppaohjetta vaivaan. Muuten hyvässä kunnossa, eikä Jerry pitänyt Nastaa edes lihavana. Sanoi, että ehkä pientä kerrosta kylkien päälle on alkanut tulemaan, mutta kun itse tunnen koirani niin oon sitä mieltä, että se on läskistynyt vähän. Pikku kuntokuurin paikka siis, molemmille!  

Arvatkaapas kuka myös pääsi osteopaatille? No ei Yrsa, vaan mummikoira Seppå! Sepsu oli tuhannen solmussa selästään, mutta vastasi hyvin hoitoon. Eihän se raukka ole käynyt edes fyssarilla varmaan puoleentoista vuoteen! Sera sai Jerryltä luvan osallistua muutamiin hauskoihin aktiviteetteihinkin tässä alkukesän aikana, nimittäin harjoituskisoihin (meidän omat viikon päästä) ja joukkuekoirana sm-joukkueeseen! Uskokaa tai älkää, hupinumero mummikoira palaa sm-kisa-areenalle ja lähtee PoKSin joukkueeseen yhdeksi koiraksi! Eihän sillä oikein enää kunnollisia lihaksia ole, mutta jaksaa se vielä riman yli mennä. Ainakin yhden... No viikon päästähän se nähdään! 

Yrsyli on puuhannut vaikka mitä. Se on käynyt omissa treeneissä hurmioitumassa ruoasta, ihka ekoissa mölleissä ihmettelemässä ihmisiä, hurjastellut ratasuoraa sekä ruvennut miettimään keinun toteutusta. Videoita löytyy miun youtube-kanavalta, jonka nimi on mielikuvituksellisesti annijasera, sinne vaan kattomaan! Pädi ilman näppäimistöä on tyhmä ja tuhma, pomppii vaan riviltä toiselle eikä olevinaan löydä videoita. Kaikki kirjoitusvirheet ja muotoiluasetukset johtuvat siis vammaisesta iPadista, nih! 

Päivitys 21.5.: Nyt sain ladattua jonkun blogisovelluksen tähän laitteeseen, joka ei kylläkään vieläkään suostu löytämään videoita suoraan Youtubesta tähän, mutta tässä linkkejä Yrsylin puuhista. Kotipihan vauhtitreeneissä laitoin rimat 50-55 (en oikein tiedä mikä korkeus noissa hienoissa homemade-hypyissäni on, mutta noin maksi), mikä oli yhtäkkiä Yrsalle liikaa! Se tuli ali rimoista. Tätä pitää kesän aikana treenata hallillakin, siellä kun saa toisen riman vielä apurimaksi alle! Yrsa on nyt treeneissä hyppinyt pääasiassa 45 cm rimoja, osa on ollut myös 50 cm:ssä. Tuossa vitosvaihde-videossa kolme rimaa on viidessäkympissä, loput viisi senttiä alempana. Viidessäkympissä on mm. kolmanneksi ja toisiksi vikat hypyt, mutta silti hienosti hyppää! Hyppytekniikka Yrsalla onkin luonnostaan hyvä, mutta treenataan vauhti näillä alemmilla rimoilla kohdilleen. Yrsan aksakoulu-videossa Yrsyli treenaa alustalle maahanmenoa. Kuten voikin kuulla, käsky tuolle alustalle on keinu, eli alusta tulee siirtymään keinulle ja siitä sitten häivytetään (vihaan häivyttämistä! Saa nähdä miten onnistuntämän projektini kanssa.). Aksakoulu-videolla on myös rengastreeni. Rengasta ollaan tehty ihan tosi vähän, mutta ehkäpä se tästä nyt lähtee vauhtiin. Mulla alkaa kesäloma parin viikon päästä, sitten on kymmenen viikkoa aikaa tehdä päivisin aksaa - jos vain jaksetaan! No, onneksi minä oon tosi laiska, niin pelkoa ylitreenaamisesta ei ole.
Ei kommentteja: