sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Nastan agiputki

Nasta on päässyt viime aikoina oikein kunnolla aksaamaan: Viikko sitten oltiin Sari Vähäniityn koulutuksessa meidän omalla hallilla. Sari oli tosi kiva kouluttaja ja opinpa senkin, että Nape osaa. Se oikeesti osaa, kun vaan luottas siihen...Hyi Anni! Miehän kyllä luotan Seraan, se on sellanen vanha luottomasiina, mutta Nape on sen verran erilainen, nuori ja nopeempi, että meillä on ollu vähän varmisteluongelmia. Tai eihän varmistelu välttämättä mikään ongelma oo, mutta jos se on täysin eri juttua, mitä esim treeneissä tehdään, niin kai se koira menee hämilleen! Että nyt vaan järki käteen ja luotto koiraan! Hittolainen! 

Sarin koulutusrata

Esteelle 23 kokeilin (ilmeisesti) tuplasylkkäriä ja sehän toimi ku junan vessa. Nape osaa. Siinä siis vedin Nastan hyppyjen 22 ja 23 välistä ja pyöräytin sen hypylle 23, käännyin itse ja Nape tuli taas tuosta hyppyjen 22 ja 23 välistä. Se lähtee tosi kivasti sylkkäreihin ja kieputuksiin, mikä mulle on uusi juttu, kun tuo Seppå ei ihan yhtä elastinen ja notkee ja kääntyvä ole. Serallahan on suurin piirtein sama kääntymissäde kun tuolla meiän Caddylla, about 11 m. 

Toisella kierroksella kokeilin myös esteelle 17 sylkkäriä (...hmm??), tai siis vedin Nastaa keppeihin päin (missä itse olin siis) ja pyöräytin siitä hypyn taakse. Toimi erinomaisen mainiosti. Videolla tätä koulutusta ei tullut otettua, mutta mieleen jäi oikein mukavana ja antoisana päivänä. Näitä lisää!

Tänään oltiin sitten aksaamassa Varkaudessa. Eilen olis ollut kolmosten kisat siellä, mutta jotenkin ei huvittanut kahtena päivänä peräkkäin ajella Varkauteen ja takasin. Lähdettiinkin Helin ja Puhin kanssa metsästämään nollia, kas kun sattui olemaan kuudes päivä, joka on kummitellut meidän molempien luvanollissa! Ja niinhän siinä kävi, että meille tulla tupsahti yksi luva! Voittonollalla, tietenkin :) Olis ollut mahdollisuus toiseenkin, mutta joku laski kätensä kun Nasta ponnisti muurille, arvatenkin muurin palikat tulivat ropisten alas. Mitenhän se silleen?! Ei se kyllä miun vika ollu! Kattokaa vaikka! 

No saattoi se olla miun vika. Hmph. Tokalla radalla Nasta näki kun bc Enzo suoritti muutaman viimeisen esteen ja se keskittyminenhän meni sit siinä ja kiljuminen alkoi. Muuten oli kyllä ihan hyvä rata, mutta huomasi, että kuumana mentiin. Kepeille ei oikein ehtiny jarrutella, niin meni sit pitkäks. Sitten tippu okserista rima ja putki ei millään löytyny, vaikka se ihan siinä nenän edessä oli ja sinne mie ihan osoitin, myös rintamallani. Ei voi aina muistaa olla samalla radalla! Vikalla radalla sitten lykästi ja saatiin se nolla. Jee! Todistusaineistoa. Näyttää vähän hitaalta, mutta kyllä me juostiin! n. 4,4 m/s etenemällä voitettiin. Tuolla vitoshypärilläkin ois oltu toisia, eli saatu luva, sen verran lujaa juoksenteli Napetti. 

Luvaradalla oli molemmilla kontakteilla putki-kontakti -erottelua, ja tulipahan huomattua, että osaa se Nape nekin. Puomille olis voinut tehdä persjätön, mutta varmistelin ja otin valssilla. Muuta huomautettavaa ei tuossa radassa tainnut ollakaan sitten. Nyt sitä sitten ollaan luvaa vaille kolmosissa. Mukavaa! Toivon jo, että voitas noustakin, koska se helpottas meidän kisapäiviä ja -reissuja aikamoisesti. Jos kaikki luokat on samana päivänä, tulee kisapäivästä aika pitkä kun Nastan kanssa ollaan kakkosissa ja Sepsulin kanssa kolmosissa. Sitten taas on niitä kisoja, kun ykkös-kakkoset on eri päivänä kun kolmoset, mikä tarkottaa sitä, että meidän pitää joko a) yöpyä kisakaupungissa, b) ajella edestakaisin tai c) jättää jommalta kummalta kisat väliin. Meillä se on joko a) tai c). Tänä viikonloppuna se oli c), kun Sera joutui jäämään kotiin. Täällä se makoili Jaakon kanssa ja oli kovin loukkaantunut, kun olin jättänyt sen kotiin. Voi Sepeliini! Ens viikonloppuna pääset aksaamaan! Joalla on kisat lauantaina, molemmat kisaa. En kyllä odota juuri mitään menestystä, meillä kun nuo naapuriseuran kisat ei useinkaan oo sujuneet mitenkään mallikkaasti... No, mennään kattomaan kuitenkin! Loppuun Napesta vielä todistusaineistoa, kun se muina koiraneiteinä vaan loikkasi soffalle ja otti siitä paikkansa. Näinköhän se tekee aina kun me ei olla kotona?! 

Nape lepuuttaa


Ei kommentteja: