sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Tonttuagilitya

Annin pikku tontut on päässeet aksaamaan, vaikka meillä pieni tauonomainen tässä keskellä talvea treeneistä onkin. Viime viikon perjantaina, eli marraskuun toisiksi viimeisenä päivänä, meillä oli oman seuran aksaporukan pikkujoulut, jotka järjestettiin tänä vuonna agilitymöllien merkeissä. Tuomarina meillä oli joulupukki, kuinkas muutenkaan! Mölleihin osallistui vain Seppå, koska Nasta pääsi seuraavana päivänä ACElle Tiian oppeihin hurjastelemaan. Osallistuttiin Seran kanssa molemmille tarjolla oleville radoille, joista molemmilla myös sijoituttiin. Ekalla radalla hienosti toiseksi, toisella radalla ehkä kolmansiksi, en muista! Toisella radalla saatiin kylläkin HYL, mutta siitä sai joulumielen vuoksi vain 10 virhepistettä. Koirat olisi saanut pukea jouluisesti (ja pukeutua itsekin), mutta ei meillä oikein ole mitään jouluista koiranvaatetta. Laitoin itse huopikkaat jalkaan, kun nehän on vähän jouluiset, eikö vaan? Oli muuten aika vaikea juosta. 

Tässä eka rata (huom. persjätöt! Seran kanssa!) ja tässä toinen

Seuraavana päivänä huristeltiin siis Kuopioon Napetin kanssa ACElle aksaamaan. Oli meillä kyllä muutakin asiaa Kuopioon, joten koko porukka lähti mukaan. Päivi ja Kuura tulivat Mikkelssonista myös aksaamaan. Hallissa oli kaksi rataa, joista sai valita mieleisensä. Eka rata oli suoraviivaisempi ja juostavampi, kun taas toisessa oli haastetta ja kiemuraakin. Valitsin jälkimmäisen, koska tarvitaan Nastan kanssa opastusta kiemuroihin. Rata oli tosi kiva, ja suoriuduttiin siitä oikein kivasti! Väitin, että Nasta ei suorita keppejä, jos minä niistän sen niille, mutta *köhköh*, niinhän se vaan teki, kun Tiia pyysi näyttämään. Hei, ei se koskaan ennen oo osannu! Putkeen irtoaminenkin oli jostain syystä kovin hankalaa Napetille. Muuten saatiin kehuja ja vinkkejä siitä, miten Napetin turnauskestävyyttä nyt voidaan treenata, koska ohjaukset ja esteet se osaa. Nyt vaan korkeessa vietissä vaikeita hommia suorittamaan. Tässä joitakin taidonnäytteitä ekasta pätkästä

Toisella kierroksella Tiia ehdottikin, että jospa tekisinkin sen toisen radan, mitä muut ryhmäläiset juoksivat omilla vuoroillaan. Kylmiltään vaan radalla, "kyllähän sie sen muistat kun oot katellu muita". No ok! Mennään sitten! Tiia sanoi, että tällaselle kisaavalle ja jo vähän kokeneemmalle koiralle hyvää treeniä on se, että sen pitää tehdä erilaisia juttuja ja olla tavallaan "kisamoodissa" treeneissäkin. Eli siis että koirakolla on vain yksi mahdollisuus onnistua radan tekemisessä. Eihän kisoissakaan parannella tulosta samalla radalla! No, sillä radalla Napetti sitten irtosi putkeen, ei muistanut kontaktia ja kepeillemenokin oli vähän hakusessa. Näitä myös korkeessa vireessä Tiian vinkkien mukaan treenaamaan. Tässä maistiaisia toisesta pätkästä. Olin kyllä ihan naatti noiden ratojen juoksemisen jälkeen! Huh! Mutta kannatti lähtee Kuopioon juoksemaan, nyt tiedän taas mitä treenata talven aikana. 

Keskiviikkona olis tämän vuoden vikat treenit, jos jaksan mennä pyörähtämään. Sitten alkaa joululoma ja koirat jää aksatauolle. Eiköhän me taas vuoden alusta heti mennä treeneihin mukaan. Sitten onkin taas uusi treeniryhmä vuodeksi! 

Mutta nyt me ollaan vaan ja hengaillaan. Venytellään lihaksiamme ja nautitaan olemisesta. Tehkää työkin niin!

Ei kommentteja: