sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Erikoisia asioita!

Nyt on kuulkaa maailmankirjat sekaisin. Helle on varmaan aiheuttanut napojen siirtymistä tai tuulet on vaihtaneet suuntaa, sillä männä viikonloppuna on tapahtunut erikoisia asioita. Ensimmäinen erikoinen asia ei oikeastaan hirveän erikoinen ole, mutta toisaalta on kuitenkin: Sera teki lauantaina Varkauden helteisissä kisoissa ainoalla radallaan (hypäri) nollan. Nollassahan ei sinänsä mitään erikoista ole, sillä Sera on miun nollakone. Mutta erikoista sen sijaan oli se, että tuolla nollalla me sijoituttiin kisassa kolmansiksi! Ohhoh! Nollia ei tuolla hypärillä tullut montaa. Jos oikein hirrrrrveen hyvä tuuri olis käynyt, olisi sertikin voinut meille siirtyä, osallistujia kun oli yli 40. Mutta toiseksi sijoittuneelle se sitten meni. Ei kyllä harmita, koska ei ollut pienestä aikaerosta kiinni. Sera alitti ihanneajan -2,59 sekunnilla, ja toiseksi tulleen aika oli reilut viisi sekuntia alle ihanneajan. Erikoista kisoissa ei myöskään ollut se, että Nape teki 3xHYL. Tai siis yksi rata oli 15 vp, koska tuomari ei huomannut, että Nasta ohitti yhden esteen sitä suorittamatta. Se siis yhtä kuin HYL miun mielestäni.

Sepån rata linkkinä tässä!

Lauantai oli ihan hirvittävän kuuma päivä, eikä kisapäivää helpottanut yhtään se, että kenttä on tosi suojaisassa paikassa, johon ei tuule juuri ollenkaan. Puutkaan eivät varjosta kenttää yhtään. Onneksi maksikolmosten kisat olivat illalla, joten vikalla radalla oli enää reilut 25 astetta lämmintä ja autonkin sai varjoon. Viilennykseen käytin vettä Seralle ja Nastalle mulla oli viilennysloimi. Matkalla kotiin meinattiin käydä uimassa Kuoringalla, mutta ilma oli viilentynyt niinkin kylmäksi kuin 23 asteeseen, joten jätettiin sitten väliin. 

Sunnuntaina olikin vuorossa viikonlopun toinen erikoinen asia. Päivä, jonka en koskaan uskonut tulevan. Nimittäin sellanen päivä, että Anni ja Nasta menevät tokokisaan! Tosin ihan vaan mölleilemään nyt ensialkuun. Sehän meni ihan kivasti. Mitä nyt Nape lähti paikkamakuusta, kun kuuli hallista haukkumista (kehä oli ulkona). Tai ensin se vastasi haukkuun ja sitten ampaisi miun luokse sellanen ilme naamalla, että "vitsi joku tekee meiän hallissa ihan varmaan aksaa mennään äkkiä ajamaan ne pois!!!". No ei menty. 

Seuraamiset meni hirveen kivasti, vaikka ei olla koskaan tehty noin pitkää pätkää! Eikä kyllä koko alokasluokan liikekavalkadia edes putkeen ikinä. Vähän irti seuraamisessa seilasi ja molemmissa seuraamisissa kesken kaavion ollut perusasento oli "vähän" vino, eli Nape kääntyi lähes suoraan miun eteen istumaan. Hups! Liikkeestä maahan oli vähän hidas, liikkeestä seisomisessa annoin aika ison käsi- ja vartaloavun. Luoksetulossa miun tuhma Nape varasti! Mitä ihmettä!? Koira, joka agilityn takia kuulee käskyn "odota" varmaan sata kertaa kuukaudessa, ja osaa noudattaa sitä. No, ei osannu tokokentällä: jätin koiran ja lähdin liikkeelle, ja vähän ennen kun ehdin paikalleni, lähti Nasta liikkeelle. Tuomari sanoi, että hirmu nätillä laukalla tuli mutta koska lähti ennen kuin ehdin kääntyä, menee liike nollille. Nauratti vain, ja huomautin itse, että eikös tullut hienosti sivulle perusasentoon! Tuomari myönteli, että kyllä tuli. Estehypyssä nosti pyllyn liikkurin käskystä, mutta meni hienosti toiselle puolelle minun käskystä ja pysähtyi hyvin. Kaksi steppausta taisi ottaa ja ennakoi perusasennon mutta muuten hienosti. Kokonaisvaikutuksesta saatiin 10 (innokasta, iloista tekemistä) mutta lopputulokseksi taisi tulla 125 pistettä. Ei huonosti kuitenkaan meiltä, joiden ei koskaan pitänyt tokoilla kuin omaksi iloksi eikä varsinkaan kisata, edes mölleissä! Nape on kyllä niin ihana tuhmeliini! 

Tässä linkissä video mölleistä ja alla pari kuvaa, jotka on ottanut Oona Kokko. 


Laitettiin saman väriset vaatteet Napen kanssa päälle

Mahtaakohan tässä nyt käydä niin, että mie rupeen myös tokoilemaan? Saa nähdä. Kyllä olis erikoista. Huh!

4 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Minusta tuo teidän seuraaminen on tosi kivan näköistä!! Menestyisitte varmasti tässäkin lajissa!

Anni kirjoitti...

Ai mitenniin tässäKIN? :D

Maiju kirjoitti...

Agility on jo korkattu hienoin tuloksin niin nyt sitten tokon vuoro. Ja luulen, että olipa kyseessä laji kun laji se luonnistuisi Napelta! :)

Anni kirjoitti...

No, hienosti ollaan kolmosiin noustu mutta siihen se menestys on sitten jäänytkin :) mutta Nasta on kyllä hieno harrastuskaveri, täytyy myöntää!