sunnuntai 1. helmikuuta 2015

She is back!

Nasta on palannut hieman aiottua pidemmäksi venyneeltä humputtelureissultaan! Onhan se jo viikon ollut kotona, mutta nyt vasta sain aikaiseksi kirjoiteltua. Nasta siis oli suunnitellun viikon sijaan Tiinan luona kaksi viikkoa, sillä se venytti juoksuaan. Yhdeksäntenä juoksupäivänä progearvot olivat vasta 0,8, mikä on aivan liian matala astutusta ajatellen. Odoteltiin siis juoksun kehittymistä, mihin menikin sitten viikko lisää. Nasta kävi Kustin luona ja Kusti tuli Nastan luo. Kusti polkee ja polkikin, nyt vain toivotaan parasta, että Napelle ja Kustille syntyisi paaaaljon ihania lapsia! Nättejä ne ainakin ovat, molemmat. 

Nape kotiinpaluuiltana

Kusti eli Carlitos Artistic Angus

Kustihan on pina, eli pitkäkarvainen collie, joka on syntynyt lyhytkarvaisille vanhemmille. Tuo nimitys "pina" tulee sanoista PItkäkarvainen NAhka (=lyhytkarvainen collie). Joskus muinoin lyhyt- ja pitkäkarvaisia collieita on saanut risteyttää keskenään, ja joillekin yksilöille on tuo pitkäkarvainen geeni jäänyt perimään. Kun kaksi koiraa, jolla on pitkäkarvageeni, kohtaavat, ne voivat saada sekä lyhyt- että pitkäkarvaisia pentuja. Kustin pentueessa oli seitsemän pentua, joista neljä oli pitkäkarvaisia. Pentueisiin syntyneet pitkäkarvat siirretään yleensä pitkäkarvojen puolelle, eli Kustikin on rotuunotettu pitkisten puolelle. Yleensä pinat ovat aika niukkaturkkisia, kuten on Kustikin, mutta kuitenkin niin runsasturkkinen, että on saanut näyttelyistä kolme kertaa arvosteluksi EH. Erittäin Hyvin siis! Kusti ja Nasta voivat saada vain pitkäkarvaisia pentuja. 

Tästä klikkaamalla pääsee Kennelliiton jalostustietojärjestelmään katselemaan mahdollisten pentujen sukutaulua. Varpaat ja sormet ristiin, että Nape saisi monta pentua. Vielä pitäisi jaksaa odotella parisen viikkoa, ennen kuin voidaan käydä ultrassa varmistamassa tilanne. Hirmuisen hellyydenkipeä tuo koira on kyllä ollut viime aikoina! Ainahan se tulee viereen ja makoilee jaloissa, mutta viikon sisällä se on mm. istunut kälyni syliin, tullut sohvalle jalkojeni päälle makoilemaan ja tunkenut itsensä Jaakon kainaloon ja käteen. Kyllä, käteen: Käytiin eläinlääkärissäkin tällä viikolla, kun haettiin Nastalle herpes-rokote suojaamaan pentuja ja äiskää. Nasta kotiutui myös sikamaisiin tapoihinsa ja söi metsästä maanantai-iltana jotain, mikä saattoi olla pazkaa tai sitten taas joku raato. Siitäpä tulikin yllättäen ihan armoton ripuli, jota on paranneltu tässä tiistai-illasta saakka. Nyt näyttää hyvältä. Nasta on ollut ihan normaali ja pirteä itsensä, on leikkinytkin tavalliseen tapaansa, kunhan on maha laulanut. Tai muuten se ei kyllä leiki, siis Seran kanssa enää. Eikä juokse metsässä ihan päättömästi. Kun Sera yrittää leikittää, antaa Nasta hammasta. Oiskohan se tiineenä? Ei pysty nimittäin leikkimään. Eikä juoksemaan. On otettava rauhallisesti. Ja tunkeudutaan kainaloihin ottamaan hellyyttä. Hmm. Toivotaan parasta!

Tiistaisen eläinlääkärireissun jälkeen käytiin vähän jäällä juoksentelemassa. Siellä oli hirviö! Varjolautailija nimittäin. Seppå tuumasi, että sehän on kauheen uhkaava, ja alkoi möhisemään sille. Nasta ei tuossa vaiheessa ollut huomannut koko lautailijaa. Mutta onneksi huomasi (...), että Lassiet saivat ajettua mörön pois ja pelastettua minut tuolta hirviöltä! Huh!

Sera huomaa epäilyttävän olennon...

Nastakin tajuaa vihdoin vaaran!

Lassiet to the rescue!
Nyt pidetäänkin sitten Nastan kanssa taukoa agilitysta. Ehkä käyn jossain vaiheessa hallilla jotain pientä tekemässä, mutta vielä ensi viikolla ei taideta mennä hallille. Seraakaan en jaksa viedä, sillä se jumahti totaalisesti kun kävin kahtena viikkona putkeen sen kanssa treeneissä. Siis kaksi kertaa, ja tein vain medirimoilla. Mutta kyllähän se onkin jo ihan kohta kahdeksan. Seniori siis! Onneksi seniori toipui BoT-kuurilla ja letkeällä raviliikunnalla. Ei vain tuo palautuminen ole enää ennallaan, eikä tarvitsekaan olla, kun ikääkin on jo. 

Päivin kanssa heitettiin vitsiä, että se ottaisi Nastan reiluksi kuukaudeksi tokohoitoon ja mulle tulisi Kuura aksakoiraksi. Eipä kyllä hullumpi idea. Koiravaihto. Päivii....!?? :D 

Ei kommentteja: