torstai 2. heinäkuuta 2015

Ollaan tehty jotakin

Seppå on saanut lekotella koko viikon lukuunottamatta hiekkakuoppa ja -harjulenkkiä eilen. Vauhtihirmut sen sijaan ovat tehneet hommia ihan urakalla: Nape treenasi keppikulmia ja keinua maanantaina, agirodun Open Class -rataa tiistaina (rimat 60 cm!), ja Yrsa on opetellut tällä viikolla koske-käskyn alkeita. 

Napen eka kiekka radalla oli vähän vauhdikas. Jopa niin vauhdikas, että se hurjasteli puomin kontaktista läpi. Videolta huomasin, että se kyllä koskee takatassuillaan puomin alastulokontaktille, mutta ei vaan ehdi jarruttaa kun vauhtia piisaa. Otettiin sitten alusta asti uudelleen, että saadaan kierrokset ylös myös toiselle puomin suorituskerralle. Nyt se onnistuikin hyvin, ja videolta näkee, miten Nasta jarruttaa hienosti alastulolle. Puomi on kuitenkin edelleen mukavan nopea, mikä on mukavaa. Tuolla toistolla sitten tippui rima, ja arvasinkin jo etukäteen, että juuri tuo rima on vaarassa tippua. Nasta nimittäin kestää tosi vähän minun sivuttaisirtoomista, ja noissa tilanteissa usein rimat kolisee ja tippuu. Treenilistalle! Otettiin vielä puomilta uusiksi ja sitten onnistui kun saattelin Napettia vähän pidemmälle tuolle hypylle.


Yrsa on siis opetellut naksuttimen kanssa kontaktikäskyn alkeita. Naksuttelin sen ensin koskettamaan pahvilootaa, sen jälkeen etutassut laatikon päälle, sitten koko tyyppi ja nyt videolla toista kertaa jotain muuta kuin pelkkää laatikon päällä seisomista. Mutta aijai, enpä tajunnut tarkistaa kameran tarkennusta, joten mössöä on kuva. Anteeks! Vielä on matkaa Napen kontaktiin, mutta onhan Yrsa vasta ihan vauveli. Tämä siis toinen kerta kun Yrsa tarjoaa ja sille naksutellaan tuota 2on2offia. Älkää välittäkö miun kesäisestä koirankoulutusasusta! :DTässä vertailuna Nasta noin puolivuotisena samaa hommaa tekemässä. Aloitin Nastan kanssa tuon 2on2offin alkeiden tekemisen myöhemmin kuin Yrsan kanssa (mutta tässä videolla se on siis kylläkin jo edellä Yrsaa reilusti), sillä muistan, että mietin kuinka oikein opettaisin kontaktin Napelle niin, että se on varma. Terveisin nimimerkillä "contact pantseja ois Seran kanssa tarvittu".


Tällainen pikainen videopäivitys tähän viikonlopun alkuun. Innolla odotan viikonlopun leiriä ja uusia ja vanhoja Mapleyardilaisia, sekä agilitya ja muuta höpöttelyä ja hulinaa. Sitähän se nimittäin tuppaa olemaan, kun parisenkymmentä koirahullua lasketaan samaan paikkaan viikonlopuksi!

Ei kommentteja: