sunnuntai 16. elokuuta 2015

Armeijatyyliin

Kyllä taas koeteltiin Annin hermoja, kun Nasta pisteli menemään Kuopiossa Hu-Pun kisoissa kolme rataa. Eija Berglund ei myöskään ollut tehnyt mitään järin suoraviivaisia ratoja (tuomari kaksi ekaa rataa), vaan radoilla oli mm. layerointi (helppo tosin), kepeille vaikeat avokulmat, kontaktit tyhjään päin ja niin edelleen. No, kisathan olivat Pohjois-Savon piirinmestikset, joten haastetta pitikin olla. Ja oli. Vikalle radalle tuomariksi vaihtui Viitasen Anne, jolla oli yllättävän epäannemainen rata. Siis ihan kiva. Siltä radalta otettiin Napen kanssa sitten nollakin, mutta kyllä se oli työn ja tuskan takana, ja vaati taas armeijatyylisen käskytyksen. Kirjoitinkin Facebookiin, että pitäisi varmaan opetella juoksemaan ja armeijakäskyttämään yhtä aikaa, kun molemmat ei yhtä aikaa onnistu! 


Ensin oli B-rata, jolta saatiin siis hylätty tulos. Se oli hypäri, ja Nasta pistelikin menemään taas omiaan. Yksi asia radalla oli hienoa, ja sen varmaan arvaattekin, jos katsoitte jo videon: kepit. Hyvä Nape! Huiput, itsenäiset kepit! Hyvä minä, kun oon osannut opettaa ne! 


Toiselta, C-radalta, saatiin kymppi, rimasta ja muurin palikasta. Kepeillemenosta ei Eija meille virhettä tuominnut, vaikka Nape pyörähtikin ennen keppejä. Se ei tosin jäänyt pyörimään, joten ehkä siksi päästiin kepeille puhtaasti. Tämänkin radan kepeille olisi voinut takaaleikata jyrkästi, mutta en tiennyt, kestääkö Nape kepit toista rataa peräkkäin jyrkästi takaaleikattuna ja itsenäisesti, joten menin sitten mukana. Tosin kyllähän sen pitäisi ne osata jokaisella radalla, ihan samalla lailla! Näin kuitenkin. Keinun jälkeistä hyppyähän Nasta ei edes yrittänyt hypätä, joten olin vähän ärsyyntynyt tuosta rimasta. Päätin, että käskytän joka helkutin hypyn seuraavalla radalla niin komeesti, ettei mitään järkee!

Vika rata sitten tarjoili meille sen nollan, kun käskytys oli sitä armeijatyylistä. Tuota koiraa tarvitsee näköjään käskyttää kuin mitäkin vittuilevaa alokasta, että se pysyy ruodussa. Tämän kun vielä muistaisin ennen kisoja, ennen jokaista rataa, niin tulis niitä tuloksiakin enemmän. No, nolla kun nolla, ja kyllähän tuolla pääsi yli neljän etenemään reilusti, ja alle ihanneajankin reilut kahdeksan sekuntia. Nyt vaan juoksu+käskytysharjoituksia alle! Ikävä kyllä tuota virettä Nastalle ei saa kuin kisoissa, joten tämä on taas sellainen kiva kisoissa treenattava asia. Yrsapentukin oli mukana kisapaikalla, katseli rataa tekeviä koiria ja tekipä harjoituspuomille yhden 2on2offinkin. Ensin Yrsa hengaili aika rauhallisesti radan reunalla ja ihmettelinkin Päiville, että onko mulla tosiaan nyt sellanen koira, jonka kanssa voi rauhassa hengailla katselemassa muita koirakoita, mutta kyllähän se sitten kohta heräsi. Ypy-typy on vähän myöhäisherännäinen. Hidas hokaamaan, mitä siellä radalla oikein tapahtuu. Ei se mitään. Mennään hitaasti. 

Napettia ihmeteltiin kaksi kertaa kisoissa; ensin kisakaveri sanoi, että luuli minulla olevan uuden kisakoiran, mutta olenkin tainnut vain leikata Napen turkin lyhyeksi. Ei, kyllä se on ihan uusi lastenjälkeinen turkki, piti korjata! Ihmeteltiin sitten yhdessä, että onpa se ihan pentuturkin näköinen ja hassusti tasainen joka puolelta. Napen pylly näyttääkin tuossa turkissa ihanan pyöreältä ja pehmeältä! Toinen henkilö tuli kysymään, että onko tämä sellainen pina, kun turkki on noin lyhyt. Hassua, eikö se muka näytä pitkäkarvaiselta collielta?! No ei näytä juuri tällä hetkellä, tiedänhän mie sen! Olisi kyllä mahtavaa, jos tuo turkki jäisi tuollaiseksi. Mutta eihän se jää. Nyyh!

Ensi viikonloppuna meillä onkin seitsemän rataa juostavana: neljä lauantaina Lieksassa ja kolme sunnuntaina Savonlinnassa. Toivottavasti muistaisin käskyttää armeijatyylillä kaikilla radoilla. HYPPÄÄ! NASTA TÄHÄN! MENEMENE! KEPKEPKEP! KIIPEE! KOSKE!!!

2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Pakko kommentoida tuohon pina juttuun. Mun pehkonartulla oli pennut talvella ja sillä oli ihan samanlainen karva kuin Nastalla. Multakin kysyttiin että onko pina, no juu ei ole. Ja muutama kyseli että onko pentu tai siis lähinnä juniori koira, no ei sitäkään. Mun mielestä oli kovin hämmentävää ettei sitä tunnistettu pk collieksi, varsinkin kun osa kyselijöistä oli pk collie omistajia :D Ja samaa mieltä, mullekkin olis kelvannu tollanen ihanan lyhyt tukka :)

Anni kirjoitti...

Taas on parit kisat ohi ja molemmissa kysyttiin taas turkista! Eihän tuo millään voi olla lyhytkarvainen, siis jopa sitä kysyttiin! Muut kyselijät arvelivat tuon olevan pina. Voi kun tosiaan jäisi tuollaiseksi lyhyeksi tuo turkki!