keskiviikko 12. elokuuta 2015

Control failure

Noniin. Mulla on pienoinen ongelma. Nastan vire. Se on pentujen jälkeen kisaradoilla aivan mahdoton. Viime viikonloppuna Varkauden kisoissa se oli aivan mahdoton. Nasta siis. Ja vire. Startattiin ekoina, joten en pystynyt ottamaan Nastaa "käskyn alle" namittamalla ja tokoilemalla, niinkuin yleensä teen. Ekana starttaaminen ei ole kylläkään aiemmin ollut ongelma, mutta luulen osan keulimisesta johtuvan ylitsepursuavasta innosta päästä radalle. Tauko kisaamisesta ja treenaamisesta oli kuitenkin 7 kk, mitä nyt yhden kerran käytiin hallilla tiineyden alkuvaiheessa, kunnes totesin, ettei pystytä treenaamaan edes pikkujuttuja, kun Nape tekee kaiken täysillä, enkä halunnut ottaa riskiä. 


Eka rata oli vielä jotenkuten hallinnassa, mitä nyt kaksi rimaa tippui. Olisi ehkä pitänyt keskeyttää, mutta en ollut varma, jothtuivatko rimat minusta vai Napen holtittomasta käytöksestä. Videolta sitten katsoin, että ekan tippuvan riman kohdalla katson koiraa enkä tee mitään typerää edesauttaakseni riman tippumista, mutta toisen tippuneen riman aavistelinkin jo rataantutustumisessa: jos jään jälkeen (siis KUN jään), todennäköisesti se rima tippuu, ja näinhän siinä kävi. Muuten rata oli ihan hyvä, minäkin näytin vähän aikaa siltä, että juoksen!Toinen rata oli kyllä aivan totaalinen katastrofirata. En ole koskaan, siis oikeasti koskaan, nähnyt tuota koiraa tuollaisena. Ei lähde (perus)ohjauksiin, komentaa ja pyörii edessä vaikka olisi esteitä mistä valita, ja kun minä komensin että NYT! niin alkoihan se niistoestekin löytyä. Ihan kamalaa katsottavaa. Oikeasti. Ja tuo lopun sylkkäri, joka on ollut Napen bravuuri ahtaisiin paikkoihin, joihin minä en ehdi muuta tekemään. Ja katsokaa sitä nyt. Huoh. B-radan jälkeen kirosin, kun Nasta jää käteen pyörimään, mikä on mielestäni todella ärsyttävää. Sanoinkin, että lähtisi vaikka kuuta kiertävälle radalle ja tekisi kaikki esteet yksinään, mutta kunhan ei jäisi tuolla tavalla komentamaan. No tokihan se seuraavalla radalla valitsi mieluummin hypyn kuin keinun. Laittakaa äänet päälle, nauratti itseänikin kun kaverikin sanoi ja videolta kuuntelin: "Nasta KUUNTELE! Sanoin KEINU!" :D Mutta eikös vaan olekin hyvä loppusuora ja eteneminen! Nape ei ehkä uskaltanut enää jäädä kokeilemaan, mitä käy, jos se keskeyttää loppusuoran...Menestystä ei siis näiltäkään radoilta. Sunnuntaina olisi taas kisat. Kuopiossa tällä kertaa. Seuraaviinkin kisoihin on jo ilmoittauduttu, Lieksaan neljälle radalle ensi viikon lauantaille. Tarkoitus olisi vielä sunnuntaille ilmoittaa Savonlinnaan. Kisoja siis piisaa, ehkä me kohta saadaan tämä vireasia reilaan, kun saadaan kisarutiinia taas alle ja käskytys kovaksi. Nape on niin nössö kotona tuota tuhmaa lastansa kohtaan, että jotenkin sen on saatava tuhmistella, ja se on päättänyt tehdä sen aksaradoilla. Ei kiva!

Eilen oli mukava hellepäivä ja käytiin uimassa. Napesta on tänä kesänä kuoriutunut kunnon uimari, mutta Yrsa ei sen ekan uintireissunsa jälkeen ole vapaaehtoisesti kuin kahlaillut. Siispä olen uittanut sitä. Ihan väkivallattomasti siis heittänyt sen vähän syvemmälle. Hyvin osaa uida, eikä saa traumoja, koska ei pakoile minua heittojen jälkeen. Eilen Yrsa kyttäsi rannassa kun Nasta haki lelua ja hyökkäsi sitten aina Napen kimppuun, kun se tarpeeksi lähelle tuli. Hullu laps!


Ei kommentteja: