maanantai 21. joulukuuta 2015

Tonttuilua

...Jouluuuu ooon jooo oveelllaaa...! Ihan kohta. Agilityähky on hellittänyt, kävin Yrsan kanssa seurakaveri Iitan pitämässä koulutuksessakin viime viikolla. Mietittiin kimpassa Yrsan palkkaus kuntoon, olen nimittäin ollut tosi epävarma mitä tässä pitäisi tehdä, kun tuo on niin ahne, eikä kiinnostu kuin ruuasta. Onneksi sain hyviä neuvoja. Suunnitelma: vauhtitreeniä pakoon lähtevälle palkalle, yhdistetään muutamaan esteeseen. Palkkana tällä hetkellä naruleluun sidottu härän kurkkutorvi, kontaktilla muutkin namut käy. Tänään hallilla ollessani (pikkuapurini Meean kanssa) kokeilin vauhtitreenin päätteeksi myös juustoa taskusta, hyvin toimi sekin. Tuo Yrsa pitää ensin herätellä pakoon juoksevilla kurkkutorvilla, sitten se jahtaa muutakin. 


Napekin pääsi parin viikon tauon jälkeen vähän juoksemaan esteitä. Yrsa enemmän, sillä se tarvitsee enemmän töitä. Ihan lopuksi leikitin Yrsaa karva-pallolelulla, ja Yrsahan oli siitäkin ihan liekeissä. Riuhdottiin lelua ja siitä kiihkosta lähetin Yrsan putkeen, vauhti säilyi samana kuin naminkin kanssa ja putkesta tultuaan se ihan murisi lelulle. Jatkossakin siis lelu aina loppuun! Ensin hetsaus herkuilla ja sitten lopuksi lelun näyttö. That's the plan!

Joulu on ihan kohta tosiaan täällä, mutta mustalta näyttää maisemat. Toissapäivänä oli vielä lunta, kun otin nämä kuvat. Nyt on satanut pari päivää vettä ja lumille on käynyt köpelösti. Buu! Inhottavaa pestä koiria koko ajan, tai kärsiä hiekasta sisällä. Molempia olen tehnyt. Ja molemmat inhottavat minua!

Yrsa vaanii

Sera pölläytti pennun liikkeelle

Nape hyökkäsi lapsen kimppuun

Tässä kuvassa Yrsa leikkii kilttiä. Se lämmittää miun kanssa takkaa. Oikeestihan se on ollut perustuhma, niinkuin yleensäkin. Eilen se tuhosi vain yhden esineen, eikä sitäkään kokonaan vaan vain kolmen hampaanreiän verran. Ikävä kyllä se tuhottu esine oli pinkki suoraväri, joka pursusi kivasti niistä kolmesta hampaan tekemästä reiästä eikä se lähtenyt kovin hyvin pois tuosta olkkarin matosta. Se näytti maistuvankin melko pahalle. Facebookiin laitoinkin näin: Viha ja rakkaus, nuo saman kolikon kääntöpuolet. Kuinka selkeästi ne tämän koiran myötä näenkään! Se on niiiiin totta tämän koiran kohdalla.


Tämän tonttukuvan myötä toivotan kaikille rentouttavaa joulua! Kiitos myös Napen AVA-postiin tulleista onniteluista. :) Muistakaa syödä hyvin ja nukkua paljon. Halatkaa koirianne ja ihmisiäkin vähän!


P.S. Yrsa tulee huomenna 9 kk! Strategiset mitat ovat tällä hetkellä noin 52-53 cm ja 16,3 kg. Kunhan se joskus saa lihaksia, paino vielä noussee. Korkeus saisi olla noin, on aika hyvä. 

Ei kommentteja: