maanantai 19. marraskuuta 2012

Nopean vapautuksen ongelma

Käytiin Annin kanssa treenaamassa pentujamme ja virkisteltiin vanhuksia. Annin Nuura teki lähes suorat 6 keppiä, jipii! Nape teki keppejä, plus keppien alkuun ja loppuun pari estettä. Kokeiltiin myös hallilla olevaa rataa, joka muuten sujui mainiosti, mutta Nasta oli sitä mieltä, että keinulle ei tarvii jäädä 2on2offiin. Vuorossa oli siis nopeen vapauttamisen kontaktit, jossa Nape palkkautuu seuraavista esteistä, enkä siis vie sille nakkia kontaktille. (Onneksi mulla on Anni, tuo kouluttajaguru treeniseuranani!) Nasta kyllä osui kontaktille joka kerta - meni 2on2offin "kautta", mutta se ei riitä, sillä mie haluan, että se pysähtyy kontaktille. Kas kun Nape on niin nopee, että siinä saan vähän hengähdys- ja miettimisaikaa radalla, kun koira pönöttää kontaktilla! 

Videosta näkee, miten hienosti se pysähtyy A-esteelle ja puomille, mutta keinu menee läpi. Sanoinkin Annille, miten sitä sitten joskus malttaa olla kisoissa jatkamatta rataa tuollasen keinun jälkeen, kun koira kuitenkin koskettaa kontaktia ihan selvästi, mutta ei jää kriteeriin. Varsinkin jos olis virheetön rata takana. Anni takoi parilla pikku lauseella järkeä ja malttia miun päähän: "Se on nuori koira. Jos starttaatte jo keväällä, teillä on aikaa korjata pari keinua ja nousta sitten myöhemmin. Näitä olis ikävä korjata sitten myöhemmin." Niin totta!



Heti videon loppumisen jälkeen Nasta jäi 2on2offiin ja palkaksi se sai jatkaa rataa. Loppuosa radasta on toisella videolla. Vaikka kirjoitinkin eiliseen aloitukseen, että kepit radan osana on Nastalle vielä hankalaa, tänään kepittely sujui huipusti. Nasta on opetettu Susan Garretin 2by2 -menetelmällä. Jossain vaiheessa, ehkä ensi talvena, voisi katsoa josko Nape oppisi kepittelemään melomalla. Välillä se jo hakee siihen suuntaan, mutta tämä pujottelu riittää meille tällä hetkellä mainiosti. Näillä kepeilläkin se on jo nopeempi kun Sepsu! Videolla Nasta ei löydä puomia. Se oli ihan kiinni putken selkämyksessä, eikä oikein aluksi Nastan silmiin löytynyt. 



Seran kanssa tehtiin sama rata kerran läpi, hyvin meni. Hypyt oli tosin minissä, en jaksanut nostaa kummallekaan koiralle yhtään ylöspäin... Mutta hyvä on Serallekin välillä tehdä rata helpoksi ja huolettomaksi - saa vaan juosta eikä tarvii hypätä! Sera on muuten siitä kiva elukka, että se tekee hirmu nätit 2on2offit treenatessa, mutta kisoissa se vaikuttaa siltä, kun se kuulis ekaa kertaa koko "koske!!" -käskyn. En edes jännitä kisatessa enää, joten jännitystäkään se ei oikein voi aistia. Tai on mulla varmaan kisoissa aina vähän eri fiilis kun treenatessa, mutta silti. Ah. Ihanaa, kun ei koskaan tiedä ottaako se ne kontaktit vai ei. Tämän takia Nastalta tullaan vaatimaan 2on2off AINA! Alusta lähtien!!

Seran video linkkinä 
(on niin suuri tiedosto, ettei puhelin lähettänyt sitä gmailiin)

Jatkossa pitää siis Nastan kanssa muistaa tehdä nopeita vapautuksia kontakteille ja sitten perään keinu. Johon pitää jäädä myös. Palkaksi pari estettä. Jos meinaa tulla läpi, palkkaus keinulle 2on2offiin ja sit vapautus. Vaikeempien keppikulmien treeniä. Seran kanssa perus ratatreeniä vaihtelevan korkuisilla hypyillä. Keppejä voisi kyllä Sepsunkin kanssa kunnolla vedättää. Ja tehdä etupalkalla. Siinäpä meille ohjelmaa loppuvuodeksi!

Ei kommentteja: