torstai 22. marraskuuta 2012

Sepsun ihka omat treenit

Niin, Sera sai kunnian lähteä keskiviikon treeneihin ihan kahdestaan miun kanssa, sillä Nape-Napsutin aloitti tiistaiaamuna juoksut. Tai mie katselin jo maanantai-iltana, että Sera nuuskuttelee Napen takamusta oikein antaumuksella, mutta paperitesti ei tuottanut tulosta. Tiistaiaamunapa sitten tuotti. Ja tänäänpä sitten veri virtaskin oikein kunnolla. Ihanaa. No, nyt on Nastakin Oikee Narttu, vaikka kunnon bitchiä se on jo jonkin aikaa esittänytkin ;) Kyllä sillä kestikin, sehän tulee ensi viikolla 1v 2kk! Sera tais kuitenkin olla vain 10 kk kun se ekan kerran juoksi. No, nyt on kaksi narttua talossa ja toinen pitää vähän aikaa treenitaukoa omalta hallilta.

Toinen sen sijaan ei, ja sepä olikin aivan huikeen innoissaan, kun se pieni luikero ei päässytkään eilen treeneihin mukaan, vaan vain Hänen Narttuattaruutensa yksinään! Sepi oli jopa niin innoissaan, että matkalla hallille varasti miun treeniliivin taskusta narupallon ja heitteli sitä itselleen! Se oli niin liikuttavan ihanaa, että autoin miestä mäessä (tai koiraa metsäpolulla) ja heittelinpä miekin sitä palloa Sepsulle. Ihana ilopuuska! Rata treeneissä oli sujuva, alun pakkovalssikin sujui, vaikka Seralle on ollut vaikeita aloitukset, joissa kaks ekaa hyppyä on peräkkäin, mutta toinen hypätäänkin takaa. Ja siis vaikeita sillon, kun mie oon kakkosesteen takana vastaanottamassa pakkovalssiin. Tämähän siis suomeksi tarkottaa sitä, että me ei näköjään olla treenattu pakkovalsseja juurikaan, koska koira ei niitä hyvin lue! Varsinkin keskellä rataa olevat tuon alun kaltaiset pakkovalssit (jos niitä nyt ehtii tekemään) on vaikeita kun koiralla on vauhtia ja lukee itse rataa. Päättää itse mihin menee. Ja itse asiassa viime kesänä Mikkelissä kisoissa esteet 1 ja 2 olivat juurikin noin, kuten eilen treeneissä, ja eihän se miun ohjaukseen tullut, vaan hyppäs kakkosesteen suoraan! Hyi minuu kun en oo pakkovalssitellu!

Toinen treenilistalle laitettava asia on etupalkka kontaktille. Sera jäi jummaamaan a-esteelle, kun jäin taakse oottamaan koiraa seuraavalle hypylle. Kun sanoin "koske", jäi Sepu ylös/puoliväliin estettä. Hö. Jos kuljin mukana ja sanoin käskysanan, tuli koirakin nätisti 2on2offiin. Etupalkka kontaktille siis ja itse jään taakse! Makkaraa kilokaupalla kolmen metrin päähän kontaktista, eiköhän ala houkuttaa enemmän kun miun seura!

Nasta ei kuitenkaan joudu ihan treenaamatta olemaan, sillä lauantaina ollaan menossa ACElle treenaamaan melkein-lassie-porukalla. Mukaan lähtee siis Ida ja Lenni, joka on Napen veli, sekä Veera ja Late, Napen serkku. Mukaan piti tulla myös Jennin ja Napen Elvis-isukin, mutta he eivät saaneet enää treenipaikkaa, kun joku muu oli ostamassa niitä samaan aikaan. Höh. Kolmen lassien lisäksi ryhmässä on kaksi muutakin koirakkoa, ei aavistustakaan minkärotuisia tai -tasoisia. Se nähdään sitten lauantaina! Acella saa siis treenata juoksupöksyt jalassa, tämän varmistin heti, kun Nape aloitti juoksunsa. Ja tottakai se muuten aloitti heti sillon juoksut, kun jotain erityistä oli sovittuna, ja siitä erityisestä oli jopa maksettu! Se tekee sen varmasti ihan tahallaan, senkin pieni Lurkki Suolanen, kuten yksi sen lukuisista lempinimistä kuuluu! ;) Perjantai-iltana olis Koirakoulu Napakalla möllit, joihin alun perin oli tarkoitus mennä hämmästyttämään taitavilla collieilla ;), mutta Napelta jää nämä kinkerit nyt juoksun takia välistä, Lenni huilaa muuten vaan kun sillä on treenejä tulossa paljon, ja Late miettii vielä menemistä. Me ainakin Idan (ja ehkä myös Veeran) kanssa istutaan perjantaina meillä ja katsellaan, mitä Lenni tuumaa juoksuisesta siskolikasta. Toivottavasti ei hullaannu täysin, että jaksaa seuraavana aamuna juosta vähän agiradalla. 

Tällaisia suunnitelmia ja treenejä tällä kertaa! Pitää palata tuohon Acen treeniin alkuviikosta. Videota pitäisi olla luvassa, katsotaan onko tekniikka puolellamme. Aina se ei ole. Terv. nimim. "humanisti"

Ei kommentteja: