keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Nastan tokopäivitys

Kuten otsikkokin sen kertoo, tämä päivitys koskee Napsuttimen tokoa. Alkeiskurssi nimittäin loppui eilen ja kurssin päätteeksi meille pidettiin möllitoko. Siinä oli kaikki muut ALOn liikkeet paitsi ilman hihnaa seuraaminen. Kai kaikki muut? Mie kun en tosiaan tällä tokon saralla oo mikään asiantuntija. Koska kyseessä oli siis kurssin "päättökoe" niin palkata tietenkin sai, tai ei mielellään seuraamisen yhteydessä, mutta pysähtyessä joo. Meillä tuo seuraaminen kun ei oo vahvinta osaamista niin se vähän jänskätti jos ei oo namia kädessä, että miten käy. Hyvin kävi. Tässä kuva "kisakirjasta":Klikkaamalla isommaks! Hienosti siis kympit luoksepäästävyydestä (jännitti, Nape kun on vähän innokas kaveri), paikkamakuusta (palkkasin kolmesti, viereinen koira haukkui) ja kokonaisvaikutelmasta. Niin, onhan se ihan kymppi kokonaisuudessaan ;) Ysit tipahti sitten seuraamisesta (hakee vähän paikkaa, on tosiaan melko vaiheessa meillä), maahanmenosta liikkeestä (käsimerkki, valui ehkä askeleen), luoksetulosta (korjasin perusasentoa, tuli vähän vinoon), seisomaan jäännistä (iiiiiso käsimerkki) ja hypystä (ennakoi perusasennon!!). Arvostelu oli myös kovin armollinen, mutta alkeissahan tässä vielä ollaankin ja mekin alotettiin ihan nollasta niin tyytyväinen saa olla! :) 

Napettimessa on kyllä potentiaalia tähän(kin) lajiin, eri asia sitten osaako sen ohjaaja opettaa sille asiat hyvin. Kurssin vetäjä sanoi, että käsimerkit pois ja pientä viilaamista, niin ollaan valmiita kisaamaan. Huh! Aika iso on muuten harppaus tokotietämättömyydestä kisavalmiuteen! No, ei tietenkään vielä olla mitenkään päin valmiita, mutta pian kuulemma. Kyllähän tuolla Napella moottoria löytyy, pitää vaan pitää huoli, ettei (vetäjän neuvo) seuraamisesta tehdä tylsää pitkillä pätkillä näin aluks. Lyhyitä treenejä ja käsimerkkien häivytys. Ja vetäjäkin huomasi Nastan ennakoinnin, ja sanoi mm. seisomaan jäännin, liikkeestä maahanmenon ja hypyn kohdalla, että niitä liikkeitä ei kannata tehdä perusasentoon asti, vaan palkata aina seisomaan jäännistä, vapauttaa maasta ja hypyn taakse seisomaan jäämisestä. Mennä toki viereen, mutta palkata ja vapauttaa koira seisaalleen. 

Pitääköhän miun nyt kuitenkin omia tuo Napetin itselleni tokokoiraksikin? Päivihän oli lupautunut kisaamaan tokossa Nastan kanssa. Muttakun se lurjus käy treenaamassa Napen kanssa tokoa harvoin, eli ei ikinä! Miten tähän päädyttiin... Annia puras tokokärpänen?!

P.S. Agility jatkaa kuitenkin sydämiemme valittuna! Napsutin on jo näin iso:


Sillä on jo oma kisakirja! Käääk! Jännittää! 

P.P.S. Jottei Sepsutin jäisi mainitsematta: Se on hirveen ihana ja kultanen koira!

2 kommenttia:

Päivi S. kirjoitti...

KjähKjähKjäh, suunnitelmani toteutui täydellisesti... :D

Anni kirjoitti...

Jaaha! Vai niin! Että tällasta peliä! Ongelmana vaan on, että jostain pitäs repästä motivaatioo treenata yksin tokoakin. Tai siis itse asiassa tarviisin jonkun kritis...ohjaamaan meitä! Päivi! Maiju! Veera! Anni!!