sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Omaa aikaa (muokattu videot!)

Nimittäin molemmille nenäpäille! Nasta pääsi eilen lauantaina Kuopioon treenaamaan ACElle piiiitkästä aikaa, ja Sera mölleili tänään oman seuran mölleissä kisaavien radalla. Nastan into oli samanlaista kuin aina ennenkin, mutta Sera oli aivan liekeissä taas, kun pääsi ilman sitä pikku monsteria tekemään agilitya! Vähän Sera kyllä joutui myös odottelemaan hallissa, sillä olin itse myös töissä mölleissä ja möllien jälkeen vielä meiän koulutustoimikunta kokoontui. Onni on kuitenkin lämmin halli ja BoTti koiran selän päällä! 

Lauantaina startattiin kohti Kurkimäkeä yhdentoista maissa. Meiän pikkuautoon tungettiin Seran lisäksi Maria ja portugalinvesikoira Beijo. Beijo matkustaa yleensä turvavöissä takapenkillä, kuten tekee Nastakin siitä syystä, ettei pysy kontissa vaan tulee penkkien yli. En oo saanut asennettua verkkoakaan. Kokeiltiin sitten, josko Beijo pysyisi kontissa ja Napetti ois takapenkillä. Beijo oli oikein hieno herrasmies ja pysyi nätisti paikoillaan. Nasta sen sijaan kieritti ittensä turvavyön, valjaiden ja "lisäosan" ympärille niin, että piti melkein olla partiolainen selvittääkseen ne solmut! Päästiin kaikki kuitenkin ehjänä perille treenaamaan. 

Nasta teki alkukankeuden jälkeen tosi hienosti puomille saakka, kunnes ohjaaja unohti mitä sit piti tehdä! No, sellasta sattuu. Harri-valmentaja käski vedättää enemmän kepeillä, mutta kun en uskaltanu! Ei kuulemma Nastan kepit mee rikki vaikka tulis pari kertaa pois kesken ;) en usko! Kuiteski menee! No, kyl mie sit uskaltauduin vedättämään ja tekemään virheen. Uskalsin vähän. Mutta en paljon. Loppukin meni mukavasti, kuten myös nollakokeilu, vaikka siinäkin Nape karkas kepeiltä kun vedätin. Tietääpähän mitä treenata! Saatiin kuitenkin rata vietyä loppuun ja laskettiinpa kaikille etenemätkin tuon nollakokeilun perusteella. Harri sumpli sekuntit noista keskeytetyistä kepeistä ja saatiin ajaksi n. 42 sekuntia. Rata oli 157 m pitkä, minkä perusteella etenemäksi tuli 3,7 m/s. Ihan hyvä etenemä, kun ottaa huomioon nuo hiiiiitaaaaat kontakti, varsinkin puomi. Ja nollakokeilun keinu. A-este oli ihan hyvä. Molemmista yhteensä kolmisen sekkaa pois, niin etenemä nouseekin jo neljään metriin sekunnissa. 

Seran kanssa mentiin siis PoKSin mölleihin tänään. Olin itsekin töissä mölleissä: menin yhdeksäksi hallille ja lähdin pois kahden maissa, joten odottelemaan tuo ressukka vähän joutui. Radalle se kuitenkin pääsi, ja voi sitä iloa ja riemua kun Napetti ei ollut mukana! Vauhti oli taas ihanan hyvä, sai ihan juosta :) HYL siltä radalta kuitenkin tuli, kun Sera karkasi hyppäämään pituuden sivuttain, mutta ei haitannut yhtään, oli niin hieno rata muuten! Agilityterapiakoirani Seppå. Sellanen se on. Ja tässä sen hieno rata!

Kahden viikon päästä meidän kauden aloittamiskisat on jo ohi. Nasta aloittaa kisauransa perjantaina 29.3. JoAn kisoissa kahdella radalla, jatkaa lauantaina myös kahden radan verran ja konkari-Sepsu kisaa perjantaina kolmella radalla, mutta lauantaina vain kahdella, koska ohjaajankin on päästävä radalle ;) 

Videoita Napetin ACE-radasta on lisää, kuten myös Seran möllirata on videolla, mutta youtube ei suostu lataamaan niitä nyt ollenkaan. Tai jotain tuo valittaa, että ei hyväksy nimeä. Tai muuta. Lisäilen ne siis sitten, kun humanisti ja tekniikka ovat taas sovussa. Tällä hetkellä he eivät nimittäin ole.

Ei kommentteja: