keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

NättiNape käyttäytyy

Pikapäivitys suuresti pelätystä mätsäristä! Tai lähinnä Napen kehäkäytöstähän minä pelkäsin, en suinkaan mätsäriä. Nape käyttäytyi oikein mallikkaasti, kuten hienon Lassieneidin kuuluukin. Tiedä sitten, oliko vajaan tunnin lenkillä Lykyllä ja nälässä pitämisellä vaikutusta. Ehkä, joten ois kauheen kiva saada samanlainen setti alle parin viikon päästä näyttelyyn. Aikataulu ei varmaan anna periks tunnin lenkitystä kauempana kotoa kuin tuossa lähimetsässä, eikä siinä energia pääse samalla tavalla palamaan kuin Lykynlammen kangasmetsässä kirmatessa. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta, joten näyttelyaamuna metsä kutsuu aikaisin.

Nasta oli "teinit"-luokan ekan parin B-koira. Toivoinkin, että saatais olla B-koira, että päästään juoksemaan jonkun ressukan perään ja olemaan haukkumatta sille. Meidän pariksi sattui hirrrmuisen iloinen reilun vuoden ikäinen tollerilapsi, joka vei punaisen nauhan kaikkia rakastavalla olemuksellaan. Meille siis sininen. Nasta ei haukkunut yhtään! Vau! Sinisten teinien kokoomakehässä pienet ja isot juoksutettiin erikseen ja sitten vielä yhdessä. Yksi kerrallaan koirat tippuivat pois ja tuomari vertaili Napettia ja ihanan lutuista bernhardilaisnarttua pitkään. Nasta vei kuitenkin siniteinien voiton, tuomarin sanoin "niin liikuttavalla kontaktillaan, kun hän koko ajan tapittaa sinua ja pysyy mukana varmaan ikuisesti". Bernhardilainen vähän etsiskeli paikkaansa eikä kunnolla asettunut seisomaan. Nasta sen sijaan oli hokassut "seiso"-käskyn jujun, ja tapitti kontakti vuorollaan nakissa, vuorollaan miussa, niin nättinä, että! Palkinnoksi saatiin tassupyyhe, niin saivat teinien kolme muutakin palkittua. 

Enää oli vuorossa sinisten BIS-kehä, jossa oli neljän joukossa sileäkarvainen collie, Napetti, sheltti ja vesikoira. Tuomarit (3 kpl) naureskelivat, että heillä on tänään ollut paimenpäivä, kun on monta paimenta valittu BIS-kehään. Sk collie käteltiin ekana pois, sitten vesikoira. Jäljellä olivat siis enää Nape ja Lauran Meela, joita tuomarit vähän aikaa tuijottelivat. Meela vei voiton, onhan se kokenut ja nätti pikkuruinen shelttityttö. Nape siis teiniSIN1 BIS2, mikä oli todella paljon enemmän kuin olin odottanut! Hyvillä mielin voin lähteä EloKareliaan näyttämään Napettia tuomarille, ihan hyvin se käyttäytyy. Nyt se kyllä oli kovin väsynyt, ja todennäkösesti näyttelypäivänä se ei sitä ole, kehä kun luultavasti on aamupäivällä. Pitää vaan kävelyttää Napettia ympäriinsä että se väsyy hajuista ja muista koirista. Väsytyksen jälkeen se osaa käyttäytyä ja on vähintään BIS2 niinkuin tänäänkin. Sen kunniaksi kuvakimara Nätti-Napesta sen eri persoonissa, vassokuu.

Hoitaja-Nape

Lepuuttaja-Nape

Cool-Nape

Paikanvaltaaja-Nape (hyppäsi sänkyyn, kun kävin vessassa!)

Bonuksena paikanvaltaaja-Sepe, joka vei
 miun leffankattomislöhöpaikan!



Ei kommentteja: