torstai 1. elokuuta 2013

Kuvakuulumisia

Tämän postauksen aion pyhittää kuville, ja niiden kautta samalla kertoilla kuulumisia. Treeneissä ei olla edelleenkään jaksettu/ehditty käydä, mutta tänään käytiin aamulla vapaavuorolla rataa tekemässä ja kontakteja hiomassa. Huomisaamuna on myös tarkoitus mennä kontaktien tehotreeniin, kun omat kisat kolkuttaa jo ovella. Viikonloppuna kisataan siis kolmella radalla per koira: lauantaina Sepsuli kisaa kaksi agirataa ja yhden hyppiksen, ja sunnuntaina Naski-possu juoksee samanmoisen setin. Tänään otin Seralle kontaktitreeniä niin, että laitoin sekä puomin että a-esteen alastulon juureen nakkeja odottamaan ja tosi hienosti koira meni 2on2offiin. Se osaa sen kyllä kun on noin kiva kannustin, mutta taitaa olla vähän hankala suorittaa niin kovasta vauhdista, mikä jopa Seralla on radalla. Onhan se raskas koiralle muutenkin, tollanen a-esteen alastulolle pysähtyminen. Seran rakennekaan ei oo ihan yhtä elastinen kun Napen. Sepsun kyynäriä ei ole uudelleen kuvattu sen jälkeen, kun ne vuoden 2008 lopussa puhtaiksi kuvattiin, mutta selkä sen sijaan (ja lonkat) on kahdesti kuvattu, viimeksi puoli vuotta sitten, ja puhtaita ovat nekin, joten niiden suhteen ei pitäs olla ongelmaa kontakteilla. Huomenna siis Seralle samanlainen nakkisetti kontakteille (paitsi keinulle, sen tekee muutenkin siis ihan hyvin), ja toivottavasti kisoissakin kontaktit on superhienot. 

Napelle tein ratatreenin jälkeen kontakteille pysähtymistä, vaikka mie juoksen satasta (toiveajattelua!!) ohi. Hyvin pysyi, ainoastaan ekan A:n tuli melkein läpi niin, että vain toinen takatassu jäi kontaktille, ja sekin hyvin alas. Ja yhden puomin pysähtymisestä lähti, kun kehuin, ennakoi varmaan vapautuskäskyksi. Muutamia rimoja tuli ratatreenissä alas, ja niistä huomauttaessa Nape räkyttää vastaan. Huoh. Vaikka laitan maahan. Tänäänpä huomasinkin suuresti pitämäni Don Rosan Roope-sarjiksesta ihan miun ja Napen elämään sopivan ruudun (tai siis pari) siitä, kun me keskustellaan, voiko kontaktit jättää ottamatta/tiputellaanko rimoja/räyhätäänkö radalla olijalle. Tässä tuo stripinpätkä (mie oon Roope!!):Muuten myö ollaan vaan hengailtu kotosalla ja muuallakin. Mie alotin maalaamaan autotallin ovia valkeiks, niitä kun ei vaihdettu viime kesän julkisivurempan yhteydessä, vaan ne oli tollaset kivan ruskeet:


Rapsuttelin vanhaa maalia pois sen minkä sain (kovin oli tiukassa, hyvin pysyny!), ja sitten aloitin maalaamisen. Virallisten valvojien seuratessa tilannetta, tietenkin! Tässä kuvassa on pohjamaalia jo yksi kerros, nyt sitä on kaksi kun tänään taas maalailin:

Kuvissa myös viralliset valvojat Sepsu Kukkanen ja Nape Lurkkinen. Valvoja Lurkkinen kantoi mukanaan tollaista kuollutta oravaa, jonka se voitti Lappeenrannasta ansaittuaan toisen LUVAnsa ykkösluokasta.

Eilen illalla oltiin grillailemassa veljen perheen kanssa, olipa ihanaa! Tehtiin kotaan ihka oikee tuli, eikä mitään kaasugrillijuttuja. Nasta löysi iiiiihanan uuden ystävän, Sannan ekan oman koiran Bonon. Herra on nyt 15 vuotta ja 3 kuukautta nuori ja jaksoi leikkiä kun mikäkin nuoriso. Serakin oli aluks jopa melkein kiinnostunut Bonosta, mutta kun se ressukka hengästyi leikeistä Napetin kanssa, niin sen hengitys kävi vähän raskaaks, mikä Seran maailmassa on ihan hirveetä, koska se "murisee". Eli Sera keskitty loppuillan ajamaan Bono-ressukkaa kauemmas. Ja puolusti meitä tuolta pedolta! Komensin kyllä Seraa lopettamaan, mutta aina kun silmä vältti niin huuli nousi ja Bono-rukka peruutti pari askelta. 
Koirien lisäks höpsöttelin tietenkin tyttöjen kanssa. Otettiin miljoona kuvaa tytöistä taiteilemassa kivien päällä, halailemassa miun kanssa, istumassa ja poseeraamassa sekä kiikkumassa keinulaudalla. Tässä yksi hirmusen söpö otos meistä:
Lenkkeilty ollaankin ihan mukavasti, kun mulla on vielä lomaa. Tuossa lenkkipolun varressa on paaaaaljon mustikkaa ja vattua, jotka on kyllä suurin osa tainneet mennä jo mummojen vasuihin. Viime kesältä on kuitenkin vielä jonkin verran mustikkaa pakkasessa, joten tein mustikkapiiroon, niinkun mie sitä kutsun. Toki ollaan koirien kanssa syöty mustikoita puskasta ihan sellasenaankin. Molemmat saattaa jopa kesken lenkin mennä puskaan vähän aterioimaan mustikoilla, varsinkin Sera. Tässä kuvatodisteita molemmista, siis koirista mustikassa sekä piiroosta:Sellasta meille! Ylihuomenna on sitten taas koitosten päivä. Seralla. Napella sitten sunnuntaina. Molemmat jatkaa kisataivaltaan viikon päästä lauantaina Varkaudessa; Nape kahden ja Sera kolmen radan verran. Eikä me turhia lomia tässä viikonloppuina pidetä - jokainen viikonloppu syyskuun loppuun saakka sisältää jotkut kisat! Tai suunnitelmissa on kisata noin paljon, kattoo nyt jaksaako kaiken toteuttaa. Kiva on kisata, mutta pitää muistaa myös levätä ja antaa koirienkin lepuuttaa itteään. Muistakaahan se!

Ei kommentteja: