maanantai 5. elokuuta 2013

Oon kolmekymppinen! (muokattu, lisätty pari kuvaa)

En kylläkään minä, eikä koiratkaan, vaan meiän ikioma harrastusseura PoKS! Viikonloppuna juhlittiin Pohjois-Karjalan Seurakoirien 30-vuotista taivalta agilitykisojen merkeissä. Lauantaina kisasivat siis kolmosluokkalaiset ja sunnuntaina ykköset ja kakkoset. Kovin suurta menestystä ei meille tullut, mutta meillä ei kyllä ollutkaan Seran kanssa yhtikäs minkäänlaisia kisatavoitteita, kun edellinen viikonloppu Mikkelissä oli niin huikea. Nastan kanssa tavoitteena oli hyvät kontaktit. Onnistui erinomaisesti! 

Kolmosten radoilla tuomaroi Anne Viitanen, joka oli suunnitellut ihan kivat radat, joissa piti koiraa pitää jonkin verran hallussa, sillä ansaesteitä oli todella lähellä suoritettavia esteitä. Kaikki radat Seran kanssa sujuivat oikein kivasti ja ihan jees vauhtiinkin, joka tosin oli hitaampi kuin viikko sitten, mutta aliaikaan päästiin parin-kolmen sekunnin turvin. Nopeus oli 3,6-3,7 m/s luokkaa. A- ja B-radoilta vitoset (rima, puomin alastulo!!!!) ja C-radalta hyl, kun pituus oli "tyhjään" päin ja siitä 90° käännös putkeen. Tuli siis pituuden kepukoiden välistä ja ehti putkeen, siitä hyl. Tosi hienosti pysyi käsissä muuten noissa tiukoissa paikoissa, ja kepeillemeno toisella radalla oli suht hankala, mutta hieno. Hyvä Sepeliini! Tässä radat: 


Jostain syystä taas en saa videoita suoraan tähän laitettua, joten klikatkaapa linkkiä! Netin syövereistä löytyi vielä pari kuvaa Serasta, jotka on ottanut Anniina Korjus. Anniina oli kuvaamassa myös ykkösiä ja kakkosia, katsotaan josko Napestakin olisi tallentunut jotain filmil muistikortille! Tässä nuo Anniinan ottamat kuvat Serasta:
Nastan kanssa tavoitteena sunnuntaina oli siis hyvät kontaktit, ja se toteutui. Rimojen tippumisesta pidettiin kahden radan jälkeen pieni keskustelu, ja sehän auttoi, sillä vikalla radalla ei tippunut yksikään rima! Muuten rata meni hylätyksi, mutta ei haittaa. Nastalle tulee niin kamala kiire miun perään että se tiputtaa rimat. Voi olla että teen jotain myös juuri riman kohdalla, ja se tippuu, mutta huomautuksen jälkeen rimat pysyivät. Hyppyytin Nastaa lämppäesteillä ja hetsasin aluksi. Jos tiputti, kunnon perkeleet. Oon huomannut käytännössä, että tälle koiralle ei neutraali "oho" merkitse paskaakaan, siitä saan vain haukut päälleni. Perkeleen jälkeen koirakin katto, että tuo nainenhan taitaa olla tosissaan... Kuten aiemmin jo sanoin, tosi ikävää olla tolle söpöliinille tuhma ja ilkee ennen rataa, mutta jos sillä reseptillä pysyy rimat ja otetaan kontaktit, niin sitten oon tuhma ja ilkee. Videoiltakin kuulee, miten rumasti käskytän kontaktit. Aijai, kun miun herkkää kukkahattutädin korvaa särkee! No, enivei, Napen tuloksina viikonlopulta 2x10vp ja hyl. Molemmilla kymppiradoilla tultiin toiseks, Late voitti molemmat :) Hyvä päivä collieiden kannalta! Nasta myös ylitti hyppyradalla 5 m/s etenemän juostessaan tuloslistan nopeimman ajan etenemällä 5,07 m/s. Vau! Tää taitaa olla jo tässä blogissa aika kulunut fraasi, mutta laitetaan nyt taas: On Se Nopee.

A-rata HYL

B-rata 10 vp

C-rata 10 vp & hurja etenemä

Nyt on väsynyttä koiraa lattiat täynnä ja taas pitäs viikonloppuna kisata Varkaudessa. Lisäksi Nastalla on sunnuntaina missikisat, joten kuralammikoita pitäs vältellä ettei Anni joudu pesupuuhiin. Korvat kyllä pitää trimmata ja kammata korvantaukset auki, jos sinne on takkuja kerennyt ilmestyä. Pitää varmaan viikolla käydä myös hallilla, sillä lauantain kisoissa on taas tuomariharjoittelija, ja niillä on nyt ollut melko usein pöytä radalla, kas kun heidän pitää opetella tuomaroimaan kaikki esteet. Eli pöytätreeni molemmille turreille. Lauantaina aamulla sitten matkaan kera karvaisen joukon: tyttöjen mukaan lähtee herrasmiehet Rommel ja Late.

Ei kommentteja: