maanantai 23. maaliskuuta 2015

22032015 = 2u + 6n

Kun humanisti laskee, ei voi aina mennä oikein, mutta kyllä tuo otsikon yhtälö on aivan juuri niinkuin siihen on kirjoitettu. Eilen, 22.3.2015, syntyi Nastalle kahdeksan ihanaa pentua: kaksi poikaa ja kuusi tyttöä. 

Tiina soitti lauantaina ja laittoi viestiäkin pari kertaa, että nyt on Napen lämmöt lähteneet laskuun, ja veikkasi synnytyksen alkavan sunnuntaina iltapäivästä mumminsa ja äitinsä synnytysten kulkujen mukaisesti. Nasta oli kellontarkasti mummiinsa ja äiskäänsä tullut, ja aloitti synnytyksen iltapäivästä sunnuntaina! 

auuu supistaa! (c) Tiina Hasu

Video supistuksista

Koska Napse oli niin kaukana ja synnytys alkoi sunnuntaina iltapäivällä, ei miun tarvinnut lähteä paikan päälle, vaan mulla oli niin ihana tilanne, että sain livestreamin kotisohvalle! Tea ja Suvi, joille Nastanpoikanen menee omistus-/sijoituskotiin, kiirehtivät koiranäyttelystä paikan päälle virittelemään mulle kamerat asemiin. Kun he pääsivät perille, oli jo eka tyttö ehtinytkin syntyä! Kameroita viritellessä syntyi toinenkin tyttö. Siitä iloittiin, sillä kaksi tyttöä tarvittiin meidän molempien kotien tarpeisiin. Tea siis ostaa Nastanpoikasen ja sijoittaa sen Suvin luo asumaan. 

Kolmannen pennun syntymän ehdinkin jo sitten näkemään kameroiden välityksellä. Ja olipa mahtavaa, että pentueeseen tuli myös trikkejä! Ensin trikeistä syntyi poika. Sitä piti vähän avitella ulos; kalvot olivat jo puhki ja se tuli häntä edellä. Odotellessa mietittiin jo, että onkohan se edes elossa, mutta elinvoimaisena se sieltä tulla tupsahti. Kun toinen trikki syntyi, Tiina näytti pentua kameralle ja sanoi, että nyt se syntyi, trikkityttö! Olin juuri maininnut, että mulla on aina ollut haaveena trikkityttö, mutta olosuhteiden pakosta olen päätynyt näihin soopeleihin. Siellä se nyt sitten olisi, trikkityttö tähän kotiin! Pitää kuitenkin vielä miettiä ja tutkiskella (sen minkä pystyn, käyn kuitenkin muutaman kerran pentuja katsomassa) tyttöjen luonteita, että mikä mulle sopisi parhaiten. Oon sanonut, että hullu sen pennun pitää olla, vähintään yhtä hullu kuin äitinsä, että tähän taloon saa Napen kanssa muuttaa! Tuo trikkityttö oli myös pentueen pikkuruisin, 178g painava mötkylä. Suurin oli yksi blonditytöistä, 333g. Muut sitten siltä väliltä. Yhteys pätki hieman, joten kauhean tarkkaan en nähnyt kaikkea, mutta aivan mahtavaa oli seurata Napenpoikasten syntymää. 

Nasta on huolehtiva ja omistautuva äiti. Heti otti pennut nisille ja nuoli kalvot ja söi istukat. Ihana Nape. Alla olevat kuvat on ottanut Suvi Lehto.
Surkeaa kuvaa livestreamin kautta.
En saanut oikein nukuttua viime yönä, kun olin niin täpinöissäni pennuista. Enkä oikein edellisenä yönäkään, kun kyttäsin puhelinta, jos Tiina laittaa viestin että synnytys on käynnistynyt. Tämmöstä tää synnyttäminen on - raskasta! Jospa sitä nyt sais nukuttua kun pahin jännitys on jo ohi. 

7 kommenttia:

Jenna-Anniina kirjoitti...

Onnittelut pennuista ja hyvin sujuneesta synnytyksestä Nastalle! :)

Anni kirjoitti...

Kiitos! Synnytys kyllä sujui tosi mainiosti. Nyt voi hengähtää :)

Unknown kirjoitti...

Tuo on myös miun syntymäpäivä💪Hyvä pentuset, hyvän päivän valitsitte;)

Henna Marleena kirjoitti...

Onnea pupseista! Mahtavan olonen yhdistelmä tämä!

Unknown kirjoitti...

Niin ja siis onnea:D♥

Mira kirjoitti...

Onnea pennuista! :)

Anni kirjoitti...

Onneaaaaa vielä tätäkin kautta!!!