sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Hiljaa hyvä tulee

Napetti on lähtenyt. Jäljellä on Sepe. Ollaan kaksin seuraavat pari kuukautta. Voidaan keskittyä kaikkeen kivaan, niinkuin tänään aamulenkillä hitaasti maleksimiseen ja kaikkien kiinnostavien kohtien nuuskuttamiseen ja auringosta nauttimiseen. Napelle tulee aika nopeesti tylsää, ja se alkaa komentamaan jos seisoskellaan paikallaan. Hyppii päälle ja haukkuu. Viime aikoina tosin ei niitäkään jaksanut tehdä, kunhan lyllersi menemään. Tänään aamulla Sera ei kävellyt varmaan askeltakaan tien puolella, vaan metsässä hankiaisen päällä. Minä löntystin vieressä ja nautin auringonpaisteesta. On tässä puolensa. 

Sepe on ollut vähän kipeä taas. Virtsakivivaivat iskivät taas keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Keskiviikkona käytiin agilityssa, joten olenkin tässä mietiskellyt, saiko agility kivet liikkeelle. Ruokinta jatkuu tästä hetkestä kuolemaan saakka struviittinappulalla. Tänään aamulenkin päätteeksi Sera sai ihanan hepulin, ja juoksenteli metsikössä ja sulilla maaläimäreillä ympäriinsä. Sitten laitoin koiran hihnaan ja lähdettiin kotia kohti. Yhtäkkiä Seralle tuli kiire, se melkein veti kotiin päin. Kotona se oli levoton ja pyysi ulos. Laskin sen pihalle, ja pissallehan se taas meni. Käväisipä taas mielessä, tuliko koiralle kipuja hepulista (kivet taas liikkeessä!). Pitää seurata ruokinnan vaikutusta ja testata jossain vaiheessa tuo agilityn/hepuloinnin vaikutus kipuihin. Huoh. 

Torstaina käytiin naapurin Katin kanssa Jaamankankaalla viimeisellä yhteislenkillä lassieitten ja mäykyn kanssa. Siis viimeisellä vähään aikaan tällä kokoonpanolla, sillä Nasta lähti eilen kohti Mikkeliä ja jatkaa matkaansa tänään Mäntsälään Tiinan luo. Ilma oli ihana, hankiainen kannatteli ja koirat nautiskelivat. Otin pari kuvaakin reissulta, tässä muutama:Nameja tänne!

Mäykky piehtaroi, lassie tarkkailee

Lopuksi vielä kevennys: Nasta osaa hymyillä, mutta se tekee sitä vain harvoille ja valituille! Päivi-serkun lisäksi Kati saa hymyjä osakseen. Tässä linkin takana ihana video Nastan hymyilystä!

Ei kommentteja: