maanantai 14. tammikuuta 2013

Päästiinhän myö treenaamaan!

Meillä oli vähän ongelmia treenaamisen alottamisen kanssa. Ensin Nastalla oli se suolistotulehdus, ja pidettiin muutenkin treenitaukoa ennen joulua. Sit mulla alkoi tuntua kurkussa kipeeltä, joten jätettiin vuoden ekat treenit (2.1.) väliin. Ja hyvä niin, sillä mulle iski tauti, jota lähes koskaan ei Annilla näe eikun kuule: ääni hävis! Tai ei päivisin, mutta iltaan mennessä mie vaan pihisin. Tai mörisin. Kova ääni kun ei kipeenäkään yleensä lähe. Seuraava viikkokin pidettiin treenitaukoa, sillä iltasin minuu vielä yskitti kovin kovasti. Loma kyllä teki hyvää ja koiratkin on varmasti saaneet ansaitun agitauon. Bloggailuunkin on tullu piiiitkä tauko! Oon halunnu kirjottaa jotain, mutta ei oo ollu mitään kirjotettavaa, sillä pääasiassa me tehtiin tätä:

Seran perus nukkuma-asento
Päät vastakkain!

Tänään tunsin sitten oloni vihdoin voimalliseksi, ja oltiinpa sovittu Annin kanssa treenit iltapäivälle. Huuurrrr töistä ylinopeeta kotiin ja suoraan hallille lomps. Näin vuoden ekat treenit meni:

Nape aloitti kepittelyllä: avokulmaa (aijai tää on vaikee Napsulle!) ja suljettua kulmaa. Suljettu menee miljoona kertaa sujuvammin. Avokulmaan menee tosi helposti kolmanteen väliin. Ei oikeestaan toiseen. Vaan kolmanteen! 2by2 -harjottelun "syytä"? En tiiä. 
Tuossa avokulmanäyte, ja seuraavassa suljettu, eikun ohops, eipäs ookaan, vaan ekan keppivälin ohitus (ja toisen):

Tein vielä muutaman keppitoiston parin hypyn ja putken kautta. Hyvin sujuu. Aluksi, kun mentiin hallille, Nasta ei malttanut kepitellä loppuun asti, kun oli niiiiiin ihanaa olla taas agiliitämässä! Parin toiston jälkeen Nape häkkiin ulvomaan ja Sepsu tulille. Oli sekin kyllä innoissaan! Hyöri ja pyöri, haukku ja pomppi. Ihana! Seran kanssa tehtiin pieni radanpätkä, tässä näyte:

En oo edelleenkään saanut aikasiks tehdä niitä juoksukontaktiboxeja Seralle...Vois alkaa toimimaan jos haluu edes jotain saada aikasiks pääsiäiskisoihin mennessä! Kontakteja ei otettukaan tänään treeneissä. Keskiviikkona varmaan sitten niitä. Nastakin pääsi vielä tekemään radanpätkää, ja hyvinhän se meni, kuinkas muutenkaan. On se nopee. Vilahdus vaan menee kun se juoksee ohi. Näkyyköhän videossakaan muuta kuin vauhtiviivaa ;)


Otettiin uusiksi tuo lopun ennakoiva valssi, kun ei vielä onnistunut ekalla kerralla. En ehkä näyttänyt tarpeeks hyvin, eikä Nape vielä lue ohjausta samalla tavalla kun Sera. 
Tällanen treenikauden avaus meillä! Tästä on hyvä alottaa Nastan eka kunnon agilityvuosi. Mutta ettei vuosi olis pelkkää agilitya, me ilmottauduttiin Napsulin kanssa tokon alkeiskurssille. Tekee ihan hyvää varmaan Nastallekin huomata, että hallilla voi tehdä muutakin kun ihQ-ihanaa agilitya ja että Nape ei omista hallia...

Tokon lisäksi meidän pitäs alottaa ne hiihtoharjotukset. Kerran oon käynyt hiihtämässä Päivin kanssa, sellanen vajaa vitonen. Matkan varella jossain vaiheessa meinasin kuolla, mutta hengissä selvisin. Huh! Mutta oli kyllä hyvä fiilis hiihtämisen jälkeen! Sitpä mie sairastuinkin, enkä oo vielä kehdannu hiihtää ettei tauti tuu takasin. Mulla kun näyttäs olevan hiihdon kanssa sama ongelma kun pyöräilyn suhteen: täysillä tai ei ollenkaan. En siis osaa hiihtää/polkea hitaasti! On kauheen kiva vaikkapa pyöräillä töihin, kun perille päästyä on ihan hiessä ja punanen. No, onneks nyt ei pysty sentään töihin pyöräilemään, matka kun on 32 km. Tai voishan senkin, mutta oon ihan liian mukavuudenhalunen ja laiska pyöräilläkseni tuon matkan edes kesäsäällä!

Niin, hiihtoharkat koirien kanssa pitäs päästä jossain alottamaan. Mentiin nimittäin Päivin kanssa sopimaan, että keväällä (maaliksen lopulla/huhtin alussa) hiihdetään Pyhäsaareen ja takasin koirien kanssa. Evästetään siellä ja silleen. Matkaa sinne on seittemisen kilsaa. Ei nyt hirveesti, mutta jos sen matkan taittaa a) riehuvan b) alle jättäytyvän tai c) laiskan koiran kanssa, niin se saattaa olla tuskien taival. Joten sukset alle ja ladulle! Kun vielä uskaltas pimeen tullen hiipiä tohon lähiladulle..Tai sit on odotettava jäälle tehtäviä latuja. 

Alkuvuoden treenisuunnitelma sisältää siis:

  • suksimista koirain kera
  • keppikulmia (varsinkin avokulmaa!) Napelle
  • ratatreeniä paljonpaljon Napsulle alle
  • Sepsulille jos ne juoksukontaktit opettas
  • oma eteneminen radalla! Nimittäin Nasta on nopee ja Seraa sais vedättää enemmän.
  • Ainii ja TOKO! Napelle nääs.
Siinäpä ne. 

2 kommenttia:

Päivi S. kirjoitti...

Smiggelsonissa oli ajeltu vasta moottorikelkkoiloilla jiällä, vuan hyvästi olvat vierekkäin ajelleet tiällähhii niin piäsin sitä riemmuu kokkeillee, että wiima tekee tapon yrityksen kohdistuen minuun. "mitkä alamaailman vehkeet sulla on jalassa?! Uimalauta, heti lopeta, HETI!!" :D

Anni kirjoitti...

Hyvä että teillä suju yhtä hyvin :D Kyllä meistä vielä jauhelihaa tulee kun lähetään yhessä hiihtämään Napen ja Wimpun kanssa!