maanantai 3. helmikuuta 2014

Helmikuu on treenikuu

Helmikuussa treenataan Nastaa! Omien viikkotreenien lisäksi Nasta kävi lauantaina ACElla Tiian treenissä. Oikein kiva, suht lyhyt treeni siellä olikin. Keinu oli hankala, ja johtui varmasti siitä, että se oli seinään päin ja itse ois pitänyt tietenkin jättäytyä taakse. Tietää taas mitä treenata! Mutta AH! Puomi ja A oli huippuja! Nastallahan on ollu sitä ongelmaa (ilmeni mm. viimeksi ACElla), että korkeessa vireessä se ei pysy meiän kontaktikriteerissä, mikä on 2on2off ja käskystä vapautus. Tänään ei tullu yhtään läpijuoksua! Treeni siis tuottaa tulosta. Rata tosin ei jatkunut täysillä eteenpäin kuin yhden esteen verran, josta käännyttiin tiukasti sivuun, joten minäkään en edennyt kovin hurjaa vauhtia esimerkiksi persjättöön vaan jäin himmailemaan seuraavaa valssia varten. Summa summarum, Nasta teki sikahienosti töitä, vire oli ihan huippu ja Tiiakin kehui elastista, nopsaa ja ketterää Nastaa. Hyvä treeni, parempi mieli! Tässäpä pari pätkää Nastan treenistä:

Ensi viikonloppuna meille PoKSille tulee kouluttamaan Kataisen Harri. Sinnekin oon menossa Nastan kanssa neuvoja hakemaan. Sen kanssa tarviin enemmän neuvoja uusiin liikkeisiin kuin Seran kanssa, jonka kanssa meille on kehittynyt hyvät rutiinit ja tavat radalla. Nastan kanssa tarvitaan vielä yhteistyön hiomista ja miun pitää oppia luottamaan koiraan. Tiiakin sanoi, että Nasta tekee hienosti töitä ja menee tosi nätisti aksaa. Niinhän se tekeekin, kun uskallan treeneissä juosta ja luottaa, varsinkin tuolla ACElla. Se paikka jotenkin huokuu luottamusta. ;) Tiia vaan kannusti, että luota vain kisoissakin, koska siihen tosiaan voi luottaa, se tekee just niin kun minä pyydän ja kun vaan juoksen niin vauhtikin on hurja ja meillä on ovet avoinna minne vaan.

Helmikuun kolmantena viikonloppuna meillä on Nastan kanssa se Skogsterin Mian seuraamisklinikka. Siellä pitäs muistaa kysellä kaikkea olennaista vireestä ja sen pysymisestä. Päivi, muistuta minua!! Siitä viikon päästä olis Hu-Pun kisat siellä (Seran mielestä) inhottavassa hallissa. Sinne pääsee Nastan lisäks Late. Seraa en viitsi ottaa sinne. Ehkä se ei enää ole samassa moodissa, kun ollaan jo kolmosissa ja vire aksan suhteen on kasvanut aika hurjasti, mutta edellinen kerta Hu-Pun sisäkisoissa ei ollut kiva Seran mielestä. Matto siellä on kuulemma vaihdettu, saapa nähdä millanen liukasteluareena se on Nastan mielessä, vai onko ollenkaan! 

Nastaa siis tehotreenataan helmikuu. Seralle taas yritän maaliskuusta lähtien saada rutiinia aksaan (kisoja, koulutuksia) alle mahdollisimman paljon, että kauden huippukohta olisi tänä vuonna vähän aiemmin, eli kesäkuussa. Kisaaminen on aina aloitettu Seran kanssa talvitauon jälkeen huhtikuussa yksillä-kaksilla kisoilla, toukokuussa kisoja onkin sitten ollut jo pari-kolme. Kuntohuippu pitäis saada vähän aiemmaksi nyt. Kahtena edellisenä kesänähän se on ollut heinäkuussa: viime kesänä tehtiin kahtena peräkkäisenä päivänä Mikkelissä tuplanollat ja kesällä 2012 noustiin tuplanollalla kakkosiin ja tehtiin seuraavana päivänä vielä kakkosissakin nolla (yliaikainen tosin), Mikkelissä tämäkin. Tai ehkä se ei olekaan kuukaudesta kiinni, vaan paikkakunnasta... Apua! Nyt äkkiä siis agilityn SM-kisat Mikkeliin!!

Ei kommentteja: