lauantai 15. joulukuuta 2012

Kisanomaiset treenit

Pidettiin tänä aamuna kisanomaiset treenit pienellä, mutta aktiivisella porukalla. Koska tokolaiset olivat tulossa klo 11 treenaamaan, piti meidän aloittaa jo hyvissä ajoin. Niinpä sovittiin treenit alkamaan radanrakennuksella klo 8.30. Meilläpä olikin rata jo hallissa valmiina perjantai-illan ryhmän jäljiltä, joten lisättiin vaan loppuun pari hyppyä ja tutustuttiin rataan. Tässä taas järjettömän uudella tekniikalla tehty ratapiirros:


Nastan kanssa tehtiin vielä medirimoilla. En oo vielä viitsinyt hirveesti makseilla sitä hypyyttää, mutta maanantainahan meillä on kuvaus, joten sen jälkeen (kun tulokset on hyvät) voidaan pikkuhiljaa rimatkin hilata maksiin. Muuten Nastan kanssa sujui ihan älyttömän mageesti, mutta 15 putkeen lähetys jäi multa vajaaksi ja Napepa putken sitten ohittikin. Myös kepeille oli vähän liikaa vauhtia, ettei meinannut ekalla kerralla taipua oikeisiin väleihin. Mut kiva että vauhtia riittää, Anni sai juosta. Huh! Otettiin vielä toinenkin kierros, ja se meni Nastan kanssa ihan nappiin! Jes! Siitä ei valitettavasti oo videota, vain tästä ekasta kierroksesta putkimokani ja keppivirheen kanssa. Mutta hyvältä näyttää Nastan meno sitä ajatellen, että ekat viralliset startit olisivat tosiaan maaliskuun lopussa. Treenin alle maksirimat, kepit radan osana (ettei vauhti haittaa suorittamista) ja keppikulmat sekä muutenkin ratatreeni. Tässä Nastan taidonnäyte, linkkinä taas kun en muuten osaa:

Sitten Sepsuttimeen. Sera on miun luottopakkaus. Möykkäpää. Vuhvutin. Joskus tippuu rimat mutta suorittaminen Seran kanssa on niin tasasen varmaa, ettei kyllä jännitä koskaan lähteä radalle. Jos tulee väärä rata, oon mie sen satavarmasti ohjannut. Sepsu ei koskaan (*koputtaa puuta*) tee väärin! Tämänaamuisella radalla yksi rima tippui, nro 16. Sera hyvin usein tiputtaa riman, jos oon sen edessä, kuten tässä. Tai jos teen persjätön, kuten Sera ilmeisesti tässä luki, koska tuli miun oikeelle puolelle ja hyppäsi väärään suuntaan hypyn nro 17. Se oli muutenkin Seralle vähän hankala kohta. Toisella kierroksella siinä oli vaikeuksia saada Sera taipumaan hypyn 17 taakse. Sera kun on vähän jäykkä pötkö, kuten edellisessä kirjoituksessa mainitsin. Se oli aika ahdas väli koiralle, ja jos vauhtia oli vähänkin enemmän (eikä koiralla jarrutuskäskyä...), oli taipuminen hankalaa. No, saatiin se kuitenkin puhtaasti menemään. Ekalla kierroksella tosiaan tippui tuo rima 16, mutta radalla ei muuta virhettä sitten ollutkaan! Eipäs kun olipas; kepeille meno! Seralla! Mitä!? No, se taisi liukastua. Ainakin toisella keralla kepeille mentäessä videolla näkyy kun Seran jalat luiskahtaa vähän. Ei tainnut sen takia taipua ekaan väliin ekalla kerralla. 


Oon ajatellut muuten opettaa Seralle juoksukontaktit. Tässähän tulee nyt kisataukoa sinne maaliskuulle saakka, siinähän ehtis opetella kontaktin kriteerit uudelleen. Eikö ehtiskin?

Olipa taas hullun hommaa herätä lauantaiaamuna klo 7.15 treenien takia, mutta tällasta hullun hommaahan tää koiraharrastaminen on ;) Sellanen lauantai! Maanantaita jännityksellä odotellen...

Ei kommentteja: